Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) weigerde lange tijd om exacte cijfers omtrent inbreuken op de coronamaatregelen bekend te maken. Ze vreesden voor een opbod tussen de verschillende zones. Tijdens de meest recente politieraad op maandagavond, was het dan toch zo ver.

"Sinds zaterdag 14 maart tot en met maandag 27 april 2020, 06.00 uur, werden door onze politiemensen in totaal 1.185 pv's opgesteld voor inbreuken op de coronamaatregelen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Dit is een gemiddelde van 26,9 pv's per dag", laat politiewoordvoerder Thomas Detavernier weten. Daarbij doet Kortrijk het opvallend slechter dan zijn twee buurgemeenten. "In Kortrijk gaat het gemiddeld over 24,6 pv's per dag, in Kuurne zijn dat gemiddeld 1,9 pv's per dag en in Lendelede gemiddeld 0,4 pv's per dag. Op vrijdag en zaterdag waren er telkens gemiddeld meer inbreuken dan op de andere dagen."

De politie moet vooral schrijven voor het niet naleven van het samenscholingsverbod en het doen van niet-essentiële verplaatsingen.

"Uit het aantal pv's blijkt duidelijk dat de politiezone Vlas zeer actief en bewust heeft ingezet op de handhaving van de maatregelen, dit om de verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk tegen te gaan. In het kader van de volksgezondheid kunnen we geen laksheid of enige versoepeling toestaan", aldus de woordvoerder.

"De politiemensen doen dit steeds op een heel menselijke manier, ze houden zeker geen heksenjacht. Alle pv's worden overgemaakt aan het parket die over de vervolging beslist. Van de boetes die zullen opgelegd worden gaat geen enkele euro naar Kortrijk, Kuurne en Lendelede", benadrukt Detavernier. Politiezone Vlas besliste eerder al om geen systeem van GAS-boetes in te voeren.

(Annelies Nollet)

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) weigerde lange tijd om exacte cijfers omtrent inbreuken op de coronamaatregelen bekend te maken. Ze vreesden voor een opbod tussen de verschillende zones. Tijdens de meest recente politieraad op maandagavond, was het dan toch zo ver. "Sinds zaterdag 14 maart tot en met maandag 27 april 2020, 06.00 uur, werden door onze politiemensen in totaal 1.185 pv's opgesteld voor inbreuken op de coronamaatregelen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Dit is een gemiddelde van 26,9 pv's per dag", laat politiewoordvoerder Thomas Detavernier weten. Daarbij doet Kortrijk het opvallend slechter dan zijn twee buurgemeenten. "In Kortrijk gaat het gemiddeld over 24,6 pv's per dag, in Kuurne zijn dat gemiddeld 1,9 pv's per dag en in Lendelede gemiddeld 0,4 pv's per dag. Op vrijdag en zaterdag waren er telkens gemiddeld meer inbreuken dan op de andere dagen."De politie moet vooral schrijven voor het niet naleven van het samenscholingsverbod en het doen van niet-essentiële verplaatsingen."Uit het aantal pv's blijkt duidelijk dat de politiezone Vlas zeer actief en bewust heeft ingezet op de handhaving van de maatregelen, dit om de verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk tegen te gaan. In het kader van de volksgezondheid kunnen we geen laksheid of enige versoepeling toestaan", aldus de woordvoerder."De politiemensen doen dit steeds op een heel menselijke manier, ze houden zeker geen heksenjacht. Alle pv's worden overgemaakt aan het parket die over de vervolging beslist. Van de boetes die zullen opgelegd worden gaat geen enkele euro naar Kortrijk, Kuurne en Lendelede", benadrukt Detavernier. Politiezone Vlas besliste eerder al om geen systeem van GAS-boetes in te voeren. (Annelies Nollet)