Kortrijk introduceert ‘brugfiguren’ in basisscholen om armoede bij leerlingen aan te pakken

Stad Kortrijk en het OCMW slaan de handen in elkaar voor een innovatief project om armoede bij leerlingen in het basisonderwijs te bestrijden.


Vijf brugfiguren zijn aangesteld om kinderarmoede in de Kortrijkse basisscholen te bestrijden. Hiervoor zijn Sofie Moerkerke, Ruben Derhore, Greet Driesens, Ann Wandels en Nele Degryse geselecteerd. Vanaf 1 januari gaan zij aan de slag in respectievelijk de 3 Hofsteden, Sint-Amandscollege Noord en de Brug, Sint-Theresia, de Kransvijver en in Sint-Jozef.

“De armoedecijfers zijn sinds de vorige legislatuur erg gestegen in onze stad”, weet schepen van Sociale Zaken Philippe De Coene (SP.A). “Ongeveer 18 procent van de kinderen in Kortrijk wordt geboren in een kansarm gezin. De gevolgen daarvan zijn ook in de scholen duidelijk.” Veel kinderen hebben bijvoorbeeld een lege of zelfs helemaal geen brooddoos mee naar school.

“Scholen zijn de laagste drempel in de samenleving en de brugfiguren hebben als opdracht om ouders zo veel mogelijk bij het onderwijsgebeuren te betrekken”, vertelt An Vandersteene schepen van Cultuur, Sport en Onderwijs (N-VA).

(RDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.