Julie Wyseure nieuwe bazin van yachtclub Flandria Brugge

De 28-jarige Jullie is gepokt en gemazeld in het horecawezen en wil het clubhuis een nieuw elan geven. “Mensen kunnen hier blijven komen om aan democratische prijzen iets te drinken en te eten, maar mogen niet langer het gevoel hebben in een kantine te zitten.”

Julie Wyseure en haar vriend Kristof Meuleman schrijven in het bekende clubhuis aan de Bargeweg een nieuw hoofdstuk aan hun horecaverhaal. © SVV

Van opleiding is Julie Wyseure (28) podologe, maar dat beroep heeft ze nooit uitgeoefend. Als tiener verdiende ze een centje bij in de horeca en na het werken in een meubel- en decoratiezaak, is ze naar de horeca teruggekeerd. Ze deed extra’s in de Kingsclub (Slachthuisstraat 20) – de pool hall in Sint-Pieters en na twee jaar begon ze in vaste dienst te werken. Acht jaar lang. Maar op de laatste dag van het afgelopen jaar zei ze de Kingsclub vaarwel.

“Ik wou al een tijdje een eigen zaak runnen en toen ik vernam dat de vorige uitbaatster Karolien Godderis ‘Le Bon Vivant’ nieuw leven zou inblazen, heb ik bij het bestuur van de Yachtclub Flandria Brugge mijn kandidatuur ingediend”, zegt Wyseure.

“We blijven een clubhuis”

Die kandidatuur werd door het bestuur weerhouden en samen met haar vriend Kristof Meuleman (35), onderstationschef bij de NMBS, maakt ze werk om het bekende clubhuis (Bargeweg 17) op een nieuwe leest te schoeien. Zo kregen de muren een lik verf, kwam er een familietafel, nieuwe bloembakken en werd er een nieuwe keuken geïnstalleerd. “We blijven een clubhuis. We serveren vooral frisdrank en sterkere bieren aan zeer democratische prijzen. “Ook prijzen we onze snacks aan en op termijn een dagschotel en suggesties.”

“Keuken zal permanent open zijn”

Tijdens de wintermaanden is het clubhuis van Yachtclub Flandria Brugge (waar 74 boten aangemeerd liggen en die nog dertig leden extra telt) open op woensdag, vrijdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Vanaf april zal de club elke dag open zijn, behalve op dinsdag.

“Om alles te kunnen beredderen, zal ik iemand vast in dienst nemen en werken met flexijobs. De keuken zal immers permanent open zijn, zodat mensen op elk tijdstip van de dag iets kunnen eten wat vers klaargemaakt is”, legt de Brugse uit. “Van zodra de lente terug in het land is, beschikken we over een terras met 78 zitjes. Binnen is er ook een omvangrijke ruimte, die perfect geschikt is voor allerhande feestjes als de organisatoren een heleboel mensen uitnodigen, halen we er een traiteur bij maar ook recepties en zelfs party’s.” (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.