Een Pools koppel staat in de Brugse rechtbank terecht omdat het zijn dochtertje weigert in te enten tegen polio. Dat is wettelijk verplicht. De maximumstraf is een maand cel.

Maar omdat de man uit Roeselare en de vrouw uit Brugge eerder al veroordeeld werden tot een geldboete van 300 euro omdat ze hun zoontje weigerden in te enten, kan die celstraf oplopen tot twee maanden. Anna G. en Piotr W. kwamen woensdag zonder advocaat naar de rechtbank. Hun weigering bleek niets met religieuze overtuigingen te maken te hebben. "Die inentingen kunnen kanker en autisme veroorzaken", beweerden ze. "Dat dit in België verplicht is komt door de macht van de farmaceutische industrie. Maar wij laten ons niet vangen."

De twee vroegen de vrijspraak, maar de rechter leek alvast niet onder de indruk van hun complottheorieën. De uitspraak volgt op 4 oktober.

(AF)

Een Pools koppel staat in de Brugse rechtbank terecht omdat het zijn dochtertje weigert in te enten tegen polio. Dat is wettelijk verplicht. De maximumstraf is een maand cel. Maar omdat de man uit Roeselare en de vrouw uit Brugge eerder al veroordeeld werden tot een geldboete van 300 euro omdat ze hun zoontje weigerden in te enten, kan die celstraf oplopen tot twee maanden. Anna G. en Piotr W. kwamen woensdag zonder advocaat naar de rechtbank. Hun weigering bleek niets met religieuze overtuigingen te maken te hebben. "Die inentingen kunnen kanker en autisme veroorzaken", beweerden ze. "Dat dit in België verplicht is komt door de macht van de farmaceutische industrie. Maar wij laten ons niet vangen." De twee vroegen de vrijspraak, maar de rechter leek alvast niet onder de indruk van hun complottheorieën. De uitspraak volgt op 4 oktober. (AF)