Koopweekend eind juni moet Kortrijkse winkels en horeca erbovenop helpen

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Een echte braderie wordt het niet. Dat zou nog niet verantwoord zijn. Er zullen in het weekend van 26 tot 28 juni dan ook geen kraampjes buiten staan in de Kortrijkse winkelstraten. Maar kortingen kunnen klanten wel verwachten, net zoals ludieke straatanimatie.

Tijdens het weekend van 26 juni tot en met 28 juni vindt #KortrijkKorting plaats in het Kortrijkse stadscentrum. Dat nieuwe koopweekend wordt door het stadsbestuur en de handelaars van het winkelwandelgebied op poten gezet. De handelaars geven korting, terwijl de stad voor animatie zorgt die op ludieke wijze de shoppers op de regels wijst.

Nieuwe normaal

“De heropstart van de winkels ligt nu al even achter ons en we zijn allemaal gewend aan het nieuwe normaal tijdens het winkelen. Sinds 11 mei en de heropening verloopt in Kortrijk alles zoals het hoort. We startten met strenge maatregelen die gaandeweg werden versoepeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat we met volle vertrouwen #KortrijkKorting op poten kunnen zetten”, verduidelijkt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Zo werden onder andere de toegangspoorten en de nadars in het winkelwandelgebied onlangs verwijderd.”

#KortrijkKorting is de eerste campagne die wordt opgezet in onze stad sinds de uitbraak van het virus die expliciet mikt op het aantrekken van shoppers naar Kortrijk. “We willen dit voornamelijk doen door een uitgebreide socialmediacampagne op te zetten.”, aldus de schepen.”Ook zullen we op de voorpagina van De Zondag adverteren dit weekend. We zetten verder in op coronaproof-animatie die de mensen er op een leuke en grappige manier op wijst de social distancing-regels nog steeds in acht te nemen. Ook keren we voor #KortrijkKorting even terug naar de werkwijze die we hanteerden tijdens de heropstart.”

Er zal worden ingezet op stewards en politie die patrouilleren en de drukte in het winkelwandelgebied zal te allen tijde gemonitord worden door het uitgebreide cameranetwerk. “#KortrijkKorting is mede in gang gezet door handelaars die aangaven goesting te hebben om vlak voor de zomer wat extra volk te lokken en de mensen de kans te bieden echte koopjes te doen nu de solden een maand worden uitgesteld. Ik doe graag nog eens een warme oproep aan alle handelaars in het winkelwandelgebied om deel te nemen en extra korting te voorzien. Zo maken we er samen een geslaagd shopweekend van”, besluit de schepen.

Handelaars zijn tevreden

Dominique Desmeytere van K in Kortrijk reageert: “Ook al heeft shoppen sinds de coronacrisis een nieuwe dimensie gekregen, toch vallen kortingen en andere commerciële acties nog steeds in de smaak bij de klanten. #KortrijkKorting zal daar niet anders in zijn.” “Ik ben heel tevreden dat er door de stad weer kan gemikt wordt op de shopper naar de stad lokken“, vult Julie Verduyn van schoenen Verduyn aan. “#KortrijkKorting is een mooi signaal dat we weer vertrokken zijn. We zullen ons uiterste best doen om er een geslaagd shopweekend van te maken met mooie kortingen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten