Kooigems skatepark nu ook officieel geopend

© EDB
Redactie KW

Schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn (sp.a) en schepen van deelgemeenten Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) openden op woensdagnamiddag 10 juli het gloednieuwe skatepark in Kooigem.

Slechts één jaar na de eerste samenkomst als start van een participatieproject op de site van het Pleintje, is het nieuwe skatepark in Kooigem klaar. Tijdens de officiële opening van het skatepark werden de jongeren uitgenodigd om er initiatieworkshops in skate, step en bike te volgen. “We vinden het fijn om de opening te kunnen koppelen aan een speelse zomernamiddag voor jongeren en kinderen”, stelt schepen Bert Herrewyn.

Hogere rampen in Kooigem

We beslisten niet dat het skatepark moest verdwijnen, maar we lieten de jongeren en de bevolking van Kooigem kiezen wat ze wilden op het Pleintje“, aldus Bert Herrewyn. “Er werd gekozen voor een nieuw skatepark. Het oude versleten skatepark werd vervangen door een nieuw, onderhoudsvriendelijker en geluidsarm betonnen skatepark. In Kooigem koos men voor hogere rampen omdat er hier meer met bike en step gewerkt wordt. Dat maakt dat we binnen Groot-Kortrijk diverse skateparken hebben.”

Jatse en Klaas Verschoore van Art-Kor voorzagen het skatepark van graffiti met de naam ‘Kooigem’. Ook de achterzijde, die een klimmuur wordt, werd van een graffititekening voorzien. “Er komt zo snel mogelijk ook een beweegbank, want dit was ook de vraag van de inwoners van Kooigem”, aldus Bert Herrewyn. Voor de totaalopbouw van skatepark en graffitikunst werd door stad Kortrijk 51.500 euro vrijgemaakt.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier