Koksijde betaalt 15.000 euro per jaar voor nieuw bankautomaat

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

De gemeente Koksijde betaalt 15.000 euro per jaar voor een nieuw bankautomaat in deelgemeente Sint-Idesbald. Daar was geen automaat meer, waardoor bewoners naar Koksijde moesten trekken om geld af te halen. Eind dit jaar komt de nieuwe automaat er in het centrum.

Burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen Dorine Geerssens zaten aan de onderhandelingstafel en bereikten een akkoord met PNB Paribas Fortis. Koksijde maakt hier de komende 3 jaar 15.000 euro voor vrij. Daarna kan het contract nog verlengd worden. De bank zal de installatie van de geldautomaat op zich nemen.

Mensen in Sint-Idesbald kloegen al langer dat er geen bankautomaat meer in de buurt was. Vorig jaar legde de gemeente nog shuttlebusjes in zodat mensen geld konden afhalen in Koksijde. Die zijn nu niet meer nodig.

De bankautomaat was een verkiezingsbelofte van de burgemeester. “Het is een grote som geld, maar wij moeten een service kunnen bieden aan onze inwoners en toeristen“, vertelt burgemeester Marc Vanden Bussche. “We hebben hier de oudste bevolking van België, dus we moeten ervoor zorgen dat onze inwoners in de buurt geld kunnen afhalen”, aldus de burgemeester.

Ten laatste eind dit jaar wordt de automaat geplaatst. Die zal er hoogst waarschijnlijk komen bij de dienst toerisme.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier