Als enige land in Midden-Amerika neemt Nicaragua tot op heden geen maatregelen tegen het oprukkende coronavirus en vertrouwt het op het 'geloof in God' om de epidemie op afstand te houden. Benedikt Devos, Christophe Vandekerckhove, Micha Breemeersch en Philip Vertriest vertoeven momenteel in León en doen er dan ook alles aan om het land zo snel mogelijk te verlaten, al is dat niet zo eenvoudig. "We raken voorlopig het land niet uit", klinkt het bij Benedikt Devos, die sinds 9 maart in Nicaragua vertoeft.

"We zijn al massa's geld verloren bij het boeken van vluchten, maar telkens worden die geannuleerd. Daarnaast zagen we eveneens in een mum van tijd de prijzen van de vliegtickets de lucht inschieten en verdubbelen in prijs. Onze hoop is nu gevestigd op een vlucht komende donderdag die ons eerst naar Miami zal brengen. Van daaruit gaat het dan verder naar Londen en Parijs. We hopen alvast dat ook Amerika zijn luchtruim niet zal sluiten, anders is dit voor ons een zoveelste tegenslag en weten we niet meer hoe het verder moet."

Overdag 37 graden

Ondertussen houdt het viertal er verder de moed in bij een temperatuur van om en bij 37 graden overdag en 24 graden 's nachts en wordt het contact met het thuisfront in Kuurne alle dagen onderhouden. "In tegenstelling tot België zijn toiletpapier, mondmaskers en desinfecterende handgels hier geen enkel probleem en nog massaal te verkrijgen in de winkels", lacht Philip Vertriest.

"Het kaartspel van 'De orde van de Ezel' helpt ons dan weer om voor wat ontspanning te zorgen in deze toch wel moeilijke tijden. Afgelopen zondag zorgde ook Kuurnenaar Jeroen Dujardin voor wat ontspanning, aangezien we een van de teams waren die deelnamen aan zijn coronaquiz."

Contact met Buitenlandse Zaken

Ondertussen nam het viertal ook contact op met Buitenlandse Zaken, al liep dat niet meteen van een leien dakje aangezien de lijnen er constant bezet waren. Ook een directe repatriëringsvlucht georganiseerd door ons land zat er niet meteen in, aangezien nog wordt bekeken hoe dit zou kunnen gebeuren.

Ook project Auténtico in de omgeving van de stad León, die de steun krijgt van de Kuurnse gemeenschap, werd voorlopig stilgelegd door het uitbreken van het coronavirus in Nicaragua, al blijft het personeel wel verder van thuis werken. Het fabriekje in Tamarindo dat houten ezeltjes produceert werkt wel verder, weliswaar met de nodige beveiligingsmaatregelen voor het personeel.

(BRU)

Als enige land in Midden-Amerika neemt Nicaragua tot op heden geen maatregelen tegen het oprukkende coronavirus en vertrouwt het op het 'geloof in God' om de epidemie op afstand te houden. Benedikt Devos, Christophe Vandekerckhove, Micha Breemeersch en Philip Vertriest vertoeven momenteel in León en doen er dan ook alles aan om het land zo snel mogelijk te verlaten, al is dat niet zo eenvoudig. "We raken voorlopig het land niet uit", klinkt het bij Benedikt Devos, die sinds 9 maart in Nicaragua vertoeft."We zijn al massa's geld verloren bij het boeken van vluchten, maar telkens worden die geannuleerd. Daarnaast zagen we eveneens in een mum van tijd de prijzen van de vliegtickets de lucht inschieten en verdubbelen in prijs. Onze hoop is nu gevestigd op een vlucht komende donderdag die ons eerst naar Miami zal brengen. Van daaruit gaat het dan verder naar Londen en Parijs. We hopen alvast dat ook Amerika zijn luchtruim niet zal sluiten, anders is dit voor ons een zoveelste tegenslag en weten we niet meer hoe het verder moet."Ondertussen houdt het viertal er verder de moed in bij een temperatuur van om en bij 37 graden overdag en 24 graden 's nachts en wordt het contact met het thuisfront in Kuurne alle dagen onderhouden. "In tegenstelling tot België zijn toiletpapier, mondmaskers en desinfecterende handgels hier geen enkel probleem en nog massaal te verkrijgen in de winkels", lacht Philip Vertriest. "Het kaartspel van 'De orde van de Ezel' helpt ons dan weer om voor wat ontspanning te zorgen in deze toch wel moeilijke tijden. Afgelopen zondag zorgde ook Kuurnenaar Jeroen Dujardin voor wat ontspanning, aangezien we een van de teams waren die deelnamen aan zijn coronaquiz." Ondertussen nam het viertal ook contact op met Buitenlandse Zaken, al liep dat niet meteen van een leien dakje aangezien de lijnen er constant bezet waren. Ook een directe repatriëringsvlucht georganiseerd door ons land zat er niet meteen in, aangezien nog wordt bekeken hoe dit zou kunnen gebeuren. Ook project Auténtico in de omgeving van de stad León, die de steun krijgt van de Kuurnse gemeenschap, werd voorlopig stilgelegd door het uitbreken van het coronavirus in Nicaragua, al blijft het personeel wel verder van thuis werken. Het fabriekje in Tamarindo dat houten ezeltjes produceert werkt wel verder, weliswaar met de nodige beveiligingsmaatregelen voor het personeel. (BRU)