Koen Crucke is boos : “Wie zich niet aan de regels houdt, mag 2.500 euro boete krijgen”

Wie op sociale media Koen Crucke volgt, bemerkte dat hij in de voorbije dagen vaak heel boze reacties neerschreef. Niet tegen de overheid die al die verschillende strengere maatregelen uitvaardigde, maar wél tegen al die mensen die hun laars lappen aan die maatregelen en die verder hun eigen ding doen.

Op deze foto lacht Koen, maar hij is écht boos op zoveel mensen die zich niet houden aan de richtlijnen. © PADI/Daniël

Jan Gheysens, echtgenoot van Koen Crucke, uit De Haan zei : “Koen is echt boos op die talrijke mensen die de regels niet respecteren. Er zijn er heel wat die hier of te lande vakantiehuisjes hebben gehuurd en vrolijk doen alsof er niets aan de hand is. Wij zien ze met bosjes langs de straat lopen, zonder masker. Als je er hen attent op maakt, lachen ze je uit, steken ze een middenvinger op of zeggen gewoon dat het hen niet interesseert. Of tout court : “Je ne comprends pas” of “Was sagen sie ?” Koen hoopt dat er eindelijk ruime en intense controle zal komen. Volgens hem mogen de boetes voor diegenen die zich niet aan de regels houden zonder meer opgetrokken worden naar 2.500 euro Voor de organisatoren van al die nefaste feestjes mag het 25.000 euro boete worden. Misschien realiseren zij zich dan eindelijk waar het om gaat.”

“Daarnaast is Koen triestig over de behandeling van de cultuursector. Er wordt gesloten, afgelast en eindeloos uitgesteld. Waar niemand van de politici of de virologen rekening mee houdt is het feit dat artiesten willen optreden, al is het voor een beperkt publiek en met respect voor alle regels van voorzichtigheid. Het publiek is voor zo goed als alle artiesten een reden van bestaan. Optreden bezorgt aan een artiest adem en levensvreugde. Nu wordt dat al maanden onmogelijk gemaakt. En bovendien : als je een twintiger bent is één jaar verliezen in dit vak niet zo’n ramp : je haalt het wel in. Als je een zestiger bent is het jaar zonder meer verloren, want de toekomst laat je niet toe om het in te halen. Heel wat artiesten zijn zelfstandig, werken met losse contracten. Zij betalen ook allemaal belastingen en allerlei soorten van bijdragen. Maar in hen heeft de politiek geen interesse. Heel wat artiesten hebben het gevoel dat zij voor de regerende klasse “quantité négligable” zijn. Daartegenover vraagt Koen zich af hoeveel politici gedurende de laatste twee jaar een ticket GEKOCHT hebben voor een concert, een voorstelling, een opera of zelfs een bioscoopbezoek. Ik vrees dat je niet aan 10% komt. Als ze niet uitgenodigd worden, komen ze gewoon niet. Wat veel zegt over hun interesse in ons vak en in de mensen die het uitoefenen”, besluit Jan ook in naam van man Koen. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.