Koen Coupillie uit Esen roept op om zwerfvuil te ruimen tijdens het wandelen

"Is het dan zo moeilijk om je blikje of je pakje sigaretten thuis in de vuilzak te gooien?", vraagt Koen zich terecht af. © gf
Redactie KW

Veel mensen maken in deze coronadagen een wandeling om hun fysieke conditie op peil te houden en even frisse lucht op te snuiven.

Ook Koen Coupillie deed dat. “We wandelden tussen de Vlaamse velden in Esen”, postte hij op de Facebookgroep ‘Je bent van Diksmuide als…’, samen met enkele foto’s van zwerfvuil. “We namen een zakje mee om wat zwerfvuil op te rapen, daar de zwerfvuilactie niet is kunnen doorgaan dit jaar. Helaas was ons zakje na een kilometer al vol.”

“Is het dan zo moeilijk om je blikje of je pakje sigaretten thuis in de vuilzak te gooien?”, vraagt hij zich af. “Ik zou een oproep willen doen: iedereen die gaat wandelen neemt een zakje mee en raapt wat zwerfvuil op. Kunnen we van deze crisis geen gebruik maken om Vlaanderen proper te maken?”

“En aan de marginalen die denken dat het ok is om afval op straat te gooien: een welgemeende F*** Y**”, was de boodschap van Koen zeer duidelijk.

(KVCL/ foto gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier