Knokke-Heist telt af naar het het WK Wielrennen in 2021

© DM
Redactie KW

Samen met Vlaanderen telt Knokke-Heist af naar de UCI 2021 Road World Championships of in simpele woorden het WK wielrennen.

Met de onthulling vorige week van het parcours van de tijdritten tussen Knokke-Heist en Brugge, het campagnebeeld en de mascotte is het WK wielrennen 2021 officieel op gang geschoten. Het is trouwens niet zomaar een WK. De UCI Road World Championships vieren in 2021 hun 100-jarig bestaan. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is dan ook enorm dankbaar dat ze als sportieve gemeente dit grote wielerfeest mag ontvangen.

Tijdrijden

Het onderdeel dat van start gaat in Knokke-Heist is het tijdrijden. Van zondag 19 september tot en met woensdag 22 september 2021 zal Knokke-Heist het middelpunt van de wielerwereld zijn. “Knokke-Heist heeft een ongelooflijke kuststrook en hinterland en samen met Brugge een ongelooflijke Vlaamse schoonheid. Met burgemeester De fauw, mijn collega van Brugge die een formidabele man is en waarvoor ik veel respect heb, is het leuk en goed samenwerken. Wanneer er gesproken werd over de organisatie van dit WK was Knokke-Heist onmiddellijk akkoord om dit samen met Brugge mogelijk te maken. Dit WK is zeer belangrijk om onze regio, die dat met corona nog meer dan nodig heeft, uitstraling te geven”, aldus burgemeester Leopold Lippens.

Wielertoeristen

“Wie koers zegt, zegt Vlaanderen. Maar wie koers zegt, zegt ook Knokke-Heist. Knokke-Heist telt bijna 1.800 recreatieve wielertoeristen die aangesloten zijn bij 13 verschillende wielerclubs waaronder vier vrouwenploegen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de kustgemeente haar schouders onder het WK Wielrennen zetten. Sportief en recreatief fietsen past bovendien bij het goede beleven in Knokke-Heist en je kunt het perfect combineren met onze andere troeven zoals kunst, gastronomie en shoppen“, weet schepen van sport Jan Morbee.

“We zijn dan ook bijzonder trots dat we in het WK-verhaal mogen stappen. Voor Knokke-Heist zal dit WK een enorme boost geven. Het WK naar Knokke-Heist halen is een kwestie van jaren en van vertrouwen opbouwen met de organisatoren: met Golazo, de Vlaamse en Belgische wielerbond. Ze zien dat als Knokke-Heist iets organiseert we er altijd het maximum uithalen. Met de tijdrit van Knokke-Heist naar Brugge schotelen we de renners een echt tijdritparcours voor. Met de start zo goed als in de Noordzee en een passage over de dijk en in het centrum van Knokke-Heist. Op deze manier komt onze badplaats op prachtige wijze in de kijker te staan.”

Programma

Zaterdag 18 september 2021 openingsceremonie. Zondag 19 september: Individuele tijdrit Elite mannen – Knokke-Heist – Brugge. Maandag 20 september 202: Individuele tijdrit Beloften mannen en Elite vrouwen. Dinsdag 21 september: Individuele tijdrit Junioren mannen en vrouwen. Woensdag 22 september: Gemengde ploegentijdrit ‘Mixed Team Relay’. (Dirk Meulders)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier