Sinds oktober 2019 loopt in Knokke-Heist in vier wijken een proefproject met het digitale buurtnetwerk Hoplr. Het plan was om dit in een latere fase uit te breiden naar de volledige gemeente. Maar de coronacrisis brengt dit verhaal nu in een stroomversnelling. "We merken in deze moeilijke periode dat het online buurtplatform in de bestaande wijken héél wat meerwaarde biedt voor de inwoners. En daarnaast kregen we veel vraag vanuit andere buurten die vanuit diezelfde nood zitten te wachten tot het platform ook voor hen beschikbaar wordt", aldus het gemeentebestuur.

Gratis en geen reclame

Het Hoplr-platform bestaat uit een overzicht met buurtberichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Je kan ook je eigen buren uitnodigen om aan te sluiten. Ook het gemeentebestuur plaatst er geregeld berichten over wegenwerken, overlast, warme oproepen, tips en tricks.

De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij. Hoplr hecht veel belang aan de privacy. Je gegevens zijn dus zeker beschermd.

Een ideale buurt op Hoplr bestaat uit zo'n 1.000 tot 4.000 adressen. In totaal komen er zeven wijken, verspreid over het hele grondgebied van Knokke-Heist: Heulebrug - Oostwinkel, Heist - Duinbergen, Ramskapelle, Westkapelle, Het Zoute, Knokke Dorp en Heilig Hart - Albertstrand.

Begin april krijgen de inwoners van Knokke-Heist in hun brievenbus een schrijven van Hoplr met extra uitleg en de buurtcode van jouw eigen buurt. (DM)

Onmiddellijk aansluiten kan via www.hoplr.com

Sinds oktober 2019 loopt in Knokke-Heist in vier wijken een proefproject met het digitale buurtnetwerk Hoplr. Het plan was om dit in een latere fase uit te breiden naar de volledige gemeente. Maar de coronacrisis brengt dit verhaal nu in een stroomversnelling. "We merken in deze moeilijke periode dat het online buurtplatform in de bestaande wijken héél wat meerwaarde biedt voor de inwoners. En daarnaast kregen we veel vraag vanuit andere buurten die vanuit diezelfde nood zitten te wachten tot het platform ook voor hen beschikbaar wordt", aldus het gemeentebestuur.Het Hoplr-platform bestaat uit een overzicht met buurtberichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Je kan ook je eigen buren uitnodigen om aan te sluiten. Ook het gemeentebestuur plaatst er geregeld berichten over wegenwerken, overlast, warme oproepen, tips en tricks. De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij. Hoplr hecht veel belang aan de privacy. Je gegevens zijn dus zeker beschermd. Een ideale buurt op Hoplr bestaat uit zo'n 1.000 tot 4.000 adressen. In totaal komen er zeven wijken, verspreid over het hele grondgebied van Knokke-Heist: Heulebrug - Oostwinkel, Heist - Duinbergen, Ramskapelle, Westkapelle, Het Zoute, Knokke Dorp en Heilig Hart - Albertstrand.Begin april krijgen de inwoners van Knokke-Heist in hun brievenbus een schrijven van Hoplr met extra uitleg en de buurtcode van jouw eigen buurt. (DM)