Knokke-Heist Europese topper op het vlak van plantendiversiteit

© DM
Redactie KW

Knokke-Heist topt momenteel, met de Wulpenhoek, het Europees lijstje wat plantendiversiteit betreft.

BeeOdiversity beschikt momenteel over meer dan 100 meetpunten in negen verschillende landen. Knokke-Heist prijkt bovenaan deze lijst wat plantendiversiteit betreft. Maar liefst vijf sites van Knokke-Heist staan in de Europese top 10. Wulpenhoek staat op nummer 1 gevolgd door de tuin van Scharpoord op nummer 2.

Op een aantal van de bestudeerde sites werden niet minder dan 76 verschillende plantensoorten geïdentificeerd. Tijdens bepaalde perioden van het jaar is het gemeten aantal plantensoorten aan bloeiende planten bijna het dubbele van het gemiddelde van alle andere sites van BeeOdiversity. In de toekomst, door verdere aanpassingen, zal het aantal wilde inheemse soorten verder toenemen. Met 80 % wilde solitaire bijen die zich te goed aan deze plantenrijkdom kan de riante tuin aan de Noordzee zich op dat vlak meten met grote internationale natuurparken.

De dienst Milieu, Natuur en Landbouw heeft in samenwerking met BeeOdiversity de voorbije jaren twee fietsparcours en één wandelpad rond het bijenthema ontworpen. Een circuitkaart en een educatieve vragenlijst zijn verkrijgbaar in de infokantoren van de dienst Toerisme. Geïnteresseerden kunnen ook deelnemen aan geleide bijentochten.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier