Knokke-Heist als eerste kustgemeente aangesloten op fiberproject Proximus

Burgemeester Lippens en Geert Standaert, chief technology bij Proximus. © DM
Redactie KW

Proximus investeert in tien jaar tijd drie miljard euro om de uitrol van fiber of glasvezel te versnellen. Als eerste operator in ons land startte Proximus in 2017 met de stapsgewijze uitrol van dit supersnelle netwerk in tot dusver elf steden. Als eerste kustgemeente komt nu ook Knokke-Heist aan de beurt.

“Knokke-Heist heeft de ambitie om een slimme gemeente te zijn of te worden en heeft een strategisch plan uitgewerkt voor de digitale transformatie van Knokke-Heist”, weet bevoegd schepen Phlippe Vlietinck. “Vanuit dit strategisch plan is er een visie ontwikkeld die als leidraad dient voor de toekomstige initiatieven en waarbinnen het ‘Fibre to Home’ project zich situeert. Knokke-Heist gaat zich als een open huis connecteren met burgers, ondernemingen en andere overheden om samen een maatschappelijke en economische waarde te creëren. De voordelen voor Knokke-Heist als ‘slimme gemeente’ zijn talrijk zowel voor de lucht- en waterkwaliteit, openbare netheid, veiligheid als de mobiliteit”, aldus Philippe Vlietinck.

Het ‘Fibre tot home’ investerigngsprogramma voorziet in glasvezel tot binnen in de huiskamer ter vervanging van de klassieke koperdraadkabel waardoor de brandbreedte aanzienlijk verhoogd van 100Mb/s naar 1 Gb/s. Eind oktober zullen de 200 bedrijven van bedrijvenzone ‘t Walletje uitgerust zijn met fiber. Proximus heeft de ambitie om fiber over gans de gemeente uit te rollen binnen de vijf jaar.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier