Kleine huisdieren welkom in satellietpraktijk Hoog Hemelrijk

Op de foto herkennen we Maaike Verdru, Paul Hanssens, Melissa Dekimpe en Ella Himpe Vooraan vinden we universeel bloeddonor 'Bo' terug. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Goed nieuws voor baasjes van kleine huisdieren: in de Kerkstraat is sinds kort een nieuwe dierenartsenpraktijk te vinden. Hoog Hemelrijk zou eigenlijk enkele weken geleden al officieel geopend worden, maar door de coronacrisis ging dat feestje toen niet door.

Sinds dinsdag twee juni zijn alle kleine huisdieren met hun baasje welkom in de gloednieuwe dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk gelegen aan de Kerkstraat 4. “De grote opening van onze nieuwe satellietpraktijk was normaal gezien gepland op zaterdag 21 maart”, vertelt dierenarts Paul Hanssens die samen met zijn collega’s Ella Himpe, Melissa Dekimpe en Maaike Verdru de nieuwe dierenartsenpraktijk zal runnen. “Het coronavirus stak daar helaas een stokje voor, waardoor we genoodzaakt waren om onze openingsdatum te verdagen naar een later tijdstip.”

Het verhaal van de praktijk begon eigenlijk in Bavikhove. “In 2006 kocht ik een hoeve in Bavikhove aan de Europastraat 42a”, vertelt dierenarts Paul. “Omdat het team door de jaren heen groeide, besloten we een satellietpraktijk te starten in het centrum van Kuurne om ook minder mobiele mensen de kans te bieden om langs te komen. Gezien een van de collega’s woonachtig is te Kuurne, kunnen we zo ook in spoedeisende situaties optimaal hulp bieden met alle voorziene apparatuur.”

Na een periode waarin ook dierenartsen enkel en alleen maar dringende consultaties en levensbedreigende ingrepen mochten uitvoeren, staat het team van dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk sinds deze week weer dagelijks paraat om dieren te verzorgen. Dat gebeurt zowel in hun praktijk te Bavikhove als in hun gloednieuwe satellietpraktijk te Kuurne. “Als dierenarts is het steeds een uitdaging om de correcte diagnose te stellen en een aangepaste therapie op te starten”, vult dierenarts Melissa Dekimpe aan. “Veelal toont het dier ons wel in zijn eigen taal waar de pijn zich voordoet.”

bloeddonor

Ook de hond van Melissa kreeg binnen dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk een rol toebedeeld. “Net als bij mensen kunnen ook dieren een tekort aan bloed hebben bij een ingreep of een bloedtransfusie nodig hebben”, gaat Melissa verder. “Gelukkig is Bo er dan, die als universele bloeddonor fungeert binnen de praktijk. Enkele weken terug kon zij op deze manier nog een soortgenoot redden.”

Wie op consult wil met zijn huisdier in de gloednieuwe satellietpraktijk dient vooraf een afspraak te maken, met uitzondering van woensdagvoormiddag. Naast honden en katten verwelkomt de dierenartsenpraktijk ook met veel plezier konijnen, knaagdieren en vogels.

Meer informatie: www.hooghemelrijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier