Klavervier wint Oostkampse Groene Pluim

Groen Oostkamp reikte de Groene Pluim uit aan het woonproject Klavervier.© GST
Groen Oostkamp reikte de Groene Pluim uit aan het woonproject Klavervier.© GST
Redactie KW

Op zondag 20 juni reikte Groen Oostkamp de Groene Pluim uit, een onderscheiding voor een persoon, een organisatie of een groep mensen die zich inzetten voor een duurzame, sociale en inclusieve wereld. De groene pluim werd overhandigd door Gents schepen Filip Watteeuw aan Klavervier, een woonproject in Oostkamp van het BC Spermalie, een onderdeel van vzw De Kade.

De vier genomineerden werden gekozen op basis van de inzendingen door sympathisanten en leden, waarna er een stemming van een ruimer publiek volgde om tot de laureaat te komen.

Stevige achterban

“Het viel wel op dat één genomineerde een stevige achterban had gemobiliseerd voor de stemming”, wist Carol Cartigny te vertellen.

De winnaar van de stemming was Klaviervier uit de Rozenstraat. Dit is een woonproject in Oostkamp van het BC Spermalie, een onderdeel van vzw De Kade. BC Spermalie volwassenenzorg biedt volwassenen met een sensorieel meervoudige beperking ondersteuning op maat. Hun nominatie hadden ze te danken aan hun inzet om mee te helpen Oostkamp week na week iets mooier te maken.

Zwerfvuil ruimen

Begeleider Danny zocht een paar jaar geleden een activiteit voor de bewoners omdat er in de winter geen werk was in de tuin. Zwerfvuil ruimen leek hem een waardig alternatief in de winterperiode. Hij claimde een zone bij het toenmalige project Zwerfvuil in de vuilbak. Zo zijn de Wilgenbroekstraat en Spoorwegstraat hun ruimgebied. Ondertussen is het een vaste activiteit het hele jaar door, weer of geen weer.

De drie andere genomineerden waren: Hendrik De Bruyne, Véronique Roelandts en Frederik Tavernier. (Geert Stubbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier