Kiwanis Diksmuide Yzer schenkt laptops aan Talent-Is-scholen Westhoek

Rik Vermeersch (directeur Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort), Gino Weyne (Kiwanis Diksmuide Yzer), Jan Willems (leerlingenbegeleider SBC). © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Serviceclub Kiwanis Diksmuide Yzer heeft een snel en lovenswaardig initiatief genomen om acht scholen in eigen regio in deze coronatijden een digitaal handje te helpen. Alle scholen zijn overgeschakeld naar digitaal afstandsonderwijs, maar voor jongeren uit kwetsbare gezinnen is dat niet evident. Niet iedereen heeft een laptop en daar zorgde Kiwanis voor!

Ook een aantal scholen van de Talent-is-groep konden op de steun van Kiwanis rekenen. Het Immaculata-instituut De Panne kreeg 8 laptops, het Annuntiata-instituut Veurne kreeg er 12 en aan het VTI van Veurne en Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort werden er elk 6 geleverd.

“Hier zijn we zeker blij mee”, zegt collegedirecteur Rik Vermeersch. “Het Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort schakelde al sinds 16 maart over op digitaal afstandsonderwijs. We doen dit via het digitaal platform Microsoft Teams zodat er interactie is tussen leerlingen en leerkrachten. Sommige leerlingen uit kwetsbare gezinnen kunnen hieraan niet deelnemen omdat ze eenvoudigweg geen computer hebben. Hierdoor dreigen ze buiten hun wil om achterop te raken in hun studies. Vanmorgen kwam Gino Weyne van Serviceclub Kiwanis Diksmuide Yzer langs voor de overhandiging van 6 laptops. Het SBC Nieuwpoort is Kiwanis Diksmuide Yzer alvast heel dankbaar voor dit warme gebaar.”

Hilde Van Compernolle (directeur Annuntiata-instituut Veurne) en Stefaan Hoet (Kiwanis Diksmuide Yzer).
Hilde Van Compernolle (directeur Annuntiata-instituut Veurne) en Stefaan Hoet (Kiwanis Diksmuide Yzer).© MVO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier