Geen markt deze week in steden zoals Roeselare, maar onder andere in Oostnieuwkerke en in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef konden de bewoners wel aanschuiven aan de kramen op de markt. Vrijdag namen twee kramen de ruimte voor zaal Geitenhove op Sint-Jozef in, woensdag stond de Roeselaarse winkel Kipstore zoals naar wekelijkse gewoonte met een groot kraam voor de kerk in Oostnieuwkerke. "Door het uitbreken van het coronavirus zijn er jammer genoeg enkele van onze grote markten weggevallen. Gelukkig kregen we de toelating om in kleinere gemeenten, waar er bijvoorbeeld geen warenhuizen zijn, wel te staan", aldus Jackie Defrancq.

Genieten van het zonnetje

De wekelijkse marktbezoekers in Oostnieuwkerke zijn alvast tevreden dat ze ook de komende weken nog terecht kunnen op het Dorpsplein. "Ik kom elke week naar hier. Ze bieden goede producten aan. Jammer dat de marktkramer met groenten en fruit er vandaag niet is", aldus Passendalenaar Willy Gesquiere. De markt in Oostnieuwkerke trok woensdagochtend een pak volk. De marktbezoekers genoten, ruim afstand houdend van elkaar, van het mooie lenteweer. "Tijdens ons marktbezoek komen we ook nog eens buiten. Het zonnetje doet ons goed in deze rare tijden", aldus de Oostnieuwkerkse Chris Vanden Broucke.

Waarom worden markten verboden terwijl supermarkten open mogen blijven?

Ook bij de Kipcentrale en de Kipstore zijn ze blij dat ze nog enkele markten kunnen doen. "We voorzien een aparte in- en uitgang en maximum drie klanten mogen tegelijkertijd voor het kraam zelf staan. We voorzien ook handgel", somt Jackie de verschillende maatregelen op. Hij vindt het wel jammer dat markten verboden worden, terwijl warenhuizen wel open mogen blijven. "Hier zitten we in de openlucht. De klanten schuiven langs de ene kant aan en gaan langs de andere kant weer weg. Bij vele winkels is er slecht één in- en uitgang."

Voor het eerst in Westrozebeke

Aanstaande vrijdag staat de Kipstore voor het eerst ook met een kraam aan de Ommegang-Noord in Westrozebeke. "In die gemeente zijn er momenteel geen slagerijen meer. In samenspraak met het gemeentebestuur zullen we nu tot eind mei telkens op vrijdag tussen 8 en 13 uur ook daar met ons kippenkraam staan." (Bert Feys)

Geen markt deze week in steden zoals Roeselare, maar onder andere in Oostnieuwkerke en in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef konden de bewoners wel aanschuiven aan de kramen op de markt. Vrijdag namen twee kramen de ruimte voor zaal Geitenhove op Sint-Jozef in, woensdag stond de Roeselaarse winkel Kipstore zoals naar wekelijkse gewoonte met een groot kraam voor de kerk in Oostnieuwkerke. "Door het uitbreken van het coronavirus zijn er jammer genoeg enkele van onze grote markten weggevallen. Gelukkig kregen we de toelating om in kleinere gemeenten, waar er bijvoorbeeld geen warenhuizen zijn, wel te staan", aldus Jackie Defrancq. De wekelijkse marktbezoekers in Oostnieuwkerke zijn alvast tevreden dat ze ook de komende weken nog terecht kunnen op het Dorpsplein. "Ik kom elke week naar hier. Ze bieden goede producten aan. Jammer dat de marktkramer met groenten en fruit er vandaag niet is", aldus Passendalenaar Willy Gesquiere. De markt in Oostnieuwkerke trok woensdagochtend een pak volk. De marktbezoekers genoten, ruim afstand houdend van elkaar, van het mooie lenteweer. "Tijdens ons marktbezoek komen we ook nog eens buiten. Het zonnetje doet ons goed in deze rare tijden", aldus de Oostnieuwkerkse Chris Vanden Broucke.Ook bij de Kipcentrale en de Kipstore zijn ze blij dat ze nog enkele markten kunnen doen. "We voorzien een aparte in- en uitgang en maximum drie klanten mogen tegelijkertijd voor het kraam zelf staan. We voorzien ook handgel", somt Jackie de verschillende maatregelen op. Hij vindt het wel jammer dat markten verboden worden, terwijl warenhuizen wel open mogen blijven. "Hier zitten we in de openlucht. De klanten schuiven langs de ene kant aan en gaan langs de andere kant weer weg. Bij vele winkels is er slecht één in- en uitgang."Aanstaande vrijdag staat de Kipstore voor het eerst ook met een kraam aan de Ommegang-Noord in Westrozebeke. "In die gemeente zijn er momenteel geen slagerijen meer. In samenspraak met het gemeentebestuur zullen we nu tot eind mei telkens op vrijdag tussen 8 en 13 uur ook daar met ons kippenkraam staan." (Bert Feys)