Kinderparadijs in het Begijnhofpark en op Houtmarkt

© JVGK
Redactie KW

Honderden kinderen beleefden de dag van hun leven in het Begijnhofpark met de ‘Camping Villagio Imagina’ van Rhizo, een zomerse kinderstad. Andere kinderen amuseerden zich met danspasjes en lekkere hapjes eten op de Houtmarkt.

In de Stad van Maxen, waar alles groot of klein, vreemd en origineel is, werd een zomerse ‘Camping Villagio Imagina’ gemaakt. Alle bezoekers, de kinderen, moeten een zomers hoedje op, want alle Maxianen, inwoners van de stad, dragen hoedjes. De bedoeling was om een zinderend zomerse kinderstad te bouwen waarin ‘Spelen’ centraal staat, met een origineel, verwonderlijk speelplein dat ‘Anders’ is. “Samen een mooie tekening maken, kleuren en schilderen is leuk”, aldus een bezoeker.

Kinderparadijs in het Begijnhofpark en op Houtmarkt
© TV

Ook het principe ‘Spelen met eenvoudig kosteloos maar waardevol materiaal’ was voor de organisatie belangrijk. “Het is leuk om eigenhandig oude bakstenen te kuisen en opnieuw mooi te maken om te kunnen hergebruiken”, vertelt Oona. Behalve de Rommelmarkt en de straatanimatie trok ook de Houtmarkt veel volk aan. “Rijk aan Culturen met onze 17 eetstandjes is altijd een voltreffer. De mensen komen genieten van de sfeer en de exotische hapjes”, weet coördinator Catherine Dupont.

Kinderparadijs in het Begijnhofpark en op Houtmarkt
© TV