Kerstmarkt nog groter en op nieuwe locatie: “Zaterdag zal het zeker sneeuwen in Heestert”

De organisatoren waren vorige week al druk bezig met het plaatsen van de kerstboom. © GJZ
Redactie KW

Meerdere verenigingen slaan zaterdag de handen in elkaar om van de kerstmarkt in Heestert een gezellige bedoening te maken. Er is heel wat animatie voorzien en men voorspelt zelfs… sneeuw!

Door Geert Vanhessche

De kerstmarkt in Heestert is reeds aan zijn achtste editie toe. De zeven voorgaande edities waren telkens een succes, mede door de sterke formule van het gebeuren. “We proberen ieder jaar toch wel iets te vernieuwen zodat het steeds een aantrekkelijk gebeuren is. Dit jaar is die vernieuwing groter, want we hebben een nieuwe locatie gevonden. Nu trekken we naar de oude school in de Vierkeerstraat en gebruiken we zelfs ook een stuk van de straat”, weet Raf Deprez van het organisatiecomité ons te vertellen.

Verder blijft het enthousiasme even groot. “Mede door het succes van de vorige edities, waarvan er nochtans twee volledig uitgeregend waren, was het enthousiasme om mee te werken opnieuw zeer groot. Dit stemt mij en de twee medeorganisatoren, Karel Holvoet en Jurgen Moreau, heel gelukkig.”

Verenigingen

zijn het succes

Wanneer we het lijstje met stands overlopen, is het indrukwekkend te zien dat een 15-tal verenigingen en ook Gemeenteschool Heestert actief meewerken. “We zijn heel trots op de samenwerking tussen de diverse verenigingen. Dit is het succes van onze kerstmarkt”, zegt Raf Deprez. Naast de klassieke eet- en drankstandjes, zijn er ook handelaars present die typische kerstcadeautjes aanbieden. De organisatoren zijn ook fier op het aanbod aan animatie. “Er zijn optredens van de livebands ‘Brown Sugar’, ‘De Skjeeve Skooiers’ en ‘No Direction Home’. Verder is er nog heel wat animatie met kindergrime, ponyweide, Circus Remenos en nog zoveel meer. Dit jaar is er ook terug de SPEKtakelworp, voor de kinderen”, aldus Raf die ons ook nog meegaf dat er zaterdagavond sneeuw beloofd is in Heestert. “Al moeten we hiervoor misschien de natuur wel een handje helpen”, knipoogde hij.

De kerstmarkt start op zaterdag 21 december om 16 uur een loopt tot middernacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier