Kermis is terug en Elverdings feestcomité blijft bestaan

We herkennen de leden van het feestcomité Elverdinge met vooraan v.l.n.r. Wesley Vanpeteghem, voorzitter Andy Bruneel, penningmeester Philippe Dequidt en achteraan Bruno Roelens, Marc Durieu, Geert Boury en secretaris Michael Cappoen.© (Foto RLa)
We herkennen de leden van het feestcomité Elverdinge met vooraan v.l.n.r. Wesley Vanpeteghem, voorzitter Andy Bruneel, penningmeester Philippe Dequidt en achteraan Bruno Roelens, Marc Durieu, Geert Boury en secretaris Michael Cappoen.© (Foto RLa)
Redactie KW

In het weekend van vrijdag 25 juni tot zondag 27 juni viert Elverdinge opnieuw kermis. Het kermiscomité drukt zo ook meteen de geruchten de kop in dat de kermis in het dorp geen lang leven meer beschoren was.

“Vorig jaar viel alles in het water”, vertelt Marc Durieu. “Maar als bestuursploeg beslisten we algauw om de traditionele dorpskermis in het laatste weekend van juni niet op te geven. Uiteraard heb ik nu, met onze zaak De Torrepoort in Ieper, andere prioriteiten. Maar ik blijf vol enthousiasme achter de schermen meewerken. Ons bestuur, met uitzondering van Jacques Spriet, is ongewijzigd. We zijn Jacques zeer dankbaar voor alles wat hij voor het feestcomité heeft betekend. Nieuwe medewerkers zijn uiteraard altijd welkom.”

Op vrijdag 25 juni vanaf 16 uur wordt de kermis geopend met rustige achtergrondmuziek en terras. Op zaterdag 26 juni van 17 tot 19 uur roept jeugdcoördinator van SK Elverdinge David Casteleyn de plaatselijke jongeren op voor vrijblijvende partijtjes straatvoetbal op een tweetal terreintjes nabij het OC. ‘Bollen voor ballen’, het oliebollenfestijn ten voordele van de werking van de jeugdopleiding gaat door zowel op zaterdag en zondag van 15 tot 20 uur. Vooraf bestellen kan via casteleyndavid@hotmail.com.

Terug in de tijd

“Muzikale herinneringen ophalen met stevig gitaarwerk kun je op zaterdag 26 juni vanaf 19 uur verwachten. De lokale Retrofun coverband, brengt nummers uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Omstreeks 21 uur worden ze afgelost door The New Seventies Band met enkel hits uit dat decennium.

Op zondag 27 juni vanaf 10.45 tot 13.15 uur brengt de Koninklijke harmonie Sint-Cecilia zijn klassiek aperitiefconcert op het buitenpodium achteraan de feestzaal. Alleen bij regenweer vluchten we naar binnen. Helaas gaat dit jaar geen feestmaal door, maar lokaal ondernemer Filip Devrieze van ‘t Burgerrecht zorgt voor lekkere hamburgers. Zo kan iedereen rustig doortrekken met ambiancemuziek door Jan Wuytens & Band vanaf 13.30 uur.

De kermisattracties blijven nog staan tot en met maandag, voor wie zijn gratis bonnetjes van de tekenwedstrijd op school nog over heeft. Al wie tijdig zijn kunstwerkje met zijn favoriete kermisattractie met naam en telefoonnummer aflevert, maakt kans op een leuk prijsje”, besluit voorzitter Andy. (RLa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.