Kermis in Hulste: “Inzetten op leute en plezier en op vrouwenwielrennen”

Het bestuur van sportvereniging Hulste en Feestcomité Hulste: Kristof Wallays, Tom Populier, Romar Ghillemeyn, Gerd-Jan Baert, Philip Deleerssnijder, Yannick Dobbels, Christ Vansteenkiste, Luc Catry, Luc Labeeuw, Bernard Vandendriessche, Pieter Plateau, Koen Dutoit, Andu Rapsaet, Carlo Daelman, Pascal Vandenhende. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Van 1 tot en met 5 september is Hulste het toneel voor plezier, amusement en wielrennen. Een happening waaraan zowat het hele dorp meehelpt: van de Sportvereniging Hulste, het Feestcomité Hulste en de cafébazen tot schuttersgilde Sint-Pieters Bosseniers, Kunst in Hulste en Chiro De Sprokkels.

De Sportvereniging Hulste vzw en het Feestcomité Hulste vzw zijn klaar om er opnieuw in te vliegen. Van 1 tot en met 5 september is het feest in Hulstedorp tijdens Hulste Kermis, met allerlei optredens, kinderrommelmarkt en kinderanimatie, spekkenworp, karabijnschieten, petanquetornooi, foto- en kunsttentoonstellingen, seniorenfeest, verscheidene terrassen en zomerbars.

De hoofdbrok van de feesten bestaat uit wielerwedstrijden, onder de noemer Wielerhappening Hulste. Als organisator van de happening zet de vzw Sportvereniging Hulste al jaren in op twee pijlers: vrouwenwielrennen, en leute en plezier.

Primeur

Op vrijdag 1 september openen de kermis en de wielerfeesten om 17 uur met een primeur: de FUN-koers, het eerste West-Vlaams kampioenschap voor vrouwen, de Grote Prijs Lynn Callewaert. De prijs is genoemd naar de schepen van Welzijn, die in Hulste woont. “Alle West-Vlaamse vrouwen zonder licentie, die graag met een koersfiets rijden en eens van het koersgevoel willen proeven, kunnen hieraan deelnemen. Het moet een echte FUN-koers worden”, zegt Carlo Daelman van de vzw Sportvereniging Hulste. Deelnemen kost 10 euro. De wedstrijd wordt georganiseerd onder de vleugels van Cycling Vlaanderen en is 27 kilometer lang.

“De FUN-koers is voor alle West-Vlaamse vrouwen zonder licentie die graag met een koersfiets rijden”

Daarna volgt de zevende editie van de al beroemde Parochianenkoers Ereprijs Patrick Claerhout, voor de inwoners van Hulste, een initiatief van voormalig schepen Patrick Claerhout, De start is om 18.30 uur.

Drie op zaterdag

Op zaterdag 2 september zijn er drie wedstrijden: om 12 uur de dames jeugd nieuwelingen en juniores, om 14 uur heren nieuwelingen, en om 16.30 uur dames elite, met als inzet het provinciaal kampioenschap. “Het provinciaal kampioenschap dames elite vindt steevast bij ons plaats”, aldus Daelman.

Op dinsdag 5 september start de wedstrijd elite zonder contract en beloften om 15 uur. De start is telkens in Hulstedorp en de aankomst is telkens in de Kasteelstraat in Hulste. Het is een organisatie van vzw Sportvereniging Hulste.

Enkele tips

Fototentoonstelling Fotoclub Diafo: ongeveer 135 kleurfoto’s worden op een unieke manier op deze tentoonstelling getoond. De tentoonstelling is te zien boven de bibliotheek van Hulste en loopt samen met kunstenaars uit Hulste.

Kunst in Hulste: op 1, 2 en 3 september 2023 vindt in Dorpshuis De Rijstpekker de 24ste editie plaats van Kunst in Hulste, een tentoonstelling van twintig Hulsterse kunstenaars. Het is een unieke mix van schilderijen, keramiek, tekeningen, draaiwerk, fotografie en meer.

Streekbierenschieting: de Koninklijke Schuttersgilde Sint Pieters Bosseniers organiseert op 2 september vanaf 18 uur en op 3 september van 9.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 21 uur een schieting met luchtkarabijn voor streekbieren. Dit gebeurt in de Kasteelstraat.

Beach Café: van vrijdag 1 september tot en met 3 september is er een Beach Café open in en aan de lokalen van Chiro De Sprokkels, in de Tieltsestraat. Het is het jaarlijks evenement van Chiro De Sprokkels ter gelegenheid van Hulste Kermis. Er is een fuif en een caféterras.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier