Kermis en kinderdisco in centrum van Desselgem

De leden van KWB die de Tour de Briek organiseren en leden van de Veloclub, organisator van Desselgem Koerse, zijn er klaar voor: Henny Desmaele en Jan Decloedt van KWB en Philippe Schotte, Marc Fourneau en Lucien Lefebvre van de Veloclub. © KD
Redactie KW

10 september wordt dé hoogdag voor Desselgem met de 77ste editie van de Grote Prijs Memorial Briek Schotte. Maar ook het hele weekend is er vanalles te beleven. Op het Kerkplein zorgt het Desselgemse Feestcomité voor kermisplezier, verder in het centrum staan verschillende horecazaken in voor de nodige feeststemming.

“Naar goede gewoonte staat er opnieuw kermis op het Kerkplein”, weet Dimitri Wullaert, voorzitter van het Desselgemse Feestcomité. “Errond organiseren we weer heel wat activiteiten. Op zaterdag gaat om 16 uur onze bar open en is er om 16.30 uur voor alle kinderen een gratis kwartiertje kermis. Vanaf 17 uur beginnen we met de zwijntjesworpen.” Wie een spaarvarkentje kan bemachtigen, mag dat aan de stand inruilen voor een mooi cadeau. Er zijn drie zwijntjesworpen voor de kinderen, maar ook een worp voor volwassenen. “Dat laatste is tamelijk nieuw, maar bleek de vorige jaren een succes, mede dankzij de waardevolle prijzen van onder andere de Desselgemse handelaars”, aldus Dimitri.

Net als de koers zelf en tal van nevenactiviteiten, staat ook Desselgem Kermis in het teken van 100 jaar Briek Schotte. “Elk jaar delen we met het Feestcomité petjes uit tijdens Desselgem Koerse, maar dit jaar hebben we er een speciale editie van gemaakt, met de steun van Stad Waregem. Om 100 jaar Briek te vieren, maakten we een speciaal ontwerp en lieten we er dubbel zoveel maken”, legt Dimitri uit. “We delen ze uit zowel tijdens de nieuwelingenkoers op zaterdag als tijdens de Grote Prijs op dinsdag. Op zaterdag trakteert de stad Waregem bovendien alle inwoners met de naam Briek, Alberic of gelijkaardig, met een drankje aan onze bar op het Kerkplein.”

Ook aan de muzikale omlijsting werd gedacht. “Voor de kleinsten is er kinderdisco en later op de avond kan je komen meezingen met de rockcovers van Z-Curse, eveneens op het Kerkplein. Om kwart na negen neemt de band pauze voor het vuurwerk, waarna er weer verder gerockt kan worden”, aldus Dimitri.

Afsluiten in Casa El Vid

Muziek, dat zal er ook zijn op verschillende andere plekken in Desselgem. Zo is er Dondervogel Open Air in OC De Mote, een organisatie van Jeugdhuis Jakkedoe met van 14 uur. tot middernacht verschillende dj’s op de line-up. Café Casa El Vid viert dan weer twee keer feest.

“Op zaterdag is er vanaf 18 uur muziek in Casa El Vid met dj’s Monsieur B en Mezzie, en met een podiumshow van ambiancefanfare Ze Quaffeurz”, vertelt uitbater Lieven Dhaenens.

“Maar de echte hoogdag is dinsdag, wanneer dj’s Porn Georges van de Gentse Charlatan en Miss Dutwa, bekend van Hype-O-Dream, Desselgem Koerse in stijl komen afsluiten. Net als andere jaren verwachten we weer een grote opkomst voor wat dé afterparty van Desselgem Koerse moet worden.” (KD)