Kemmelberg Trail tijdens kermisweekend voor herhaling vatbaar

Sportevents organiseerde het evenement met een vrije start. © TP
Redactie KW

Dankzij het mooie weer kon de kermis van Kemmel volop in openlucht georganiseerd worden. De Kemmelberg Trail was een nieuw evenement in het kermisweekend.

De Kemmelberg Trail is een nieuw sportevenement, dat zaterdag een duizendtal deelnemers liet lopen langs bos- en weidepaadjes over de Heuvellandse bergen. Sportevents organiseerde het evenement met een vrije start, waardoor samenscholingen zo veel mogelijk vermeden werden. Er waren vier afstanden van 7, 10, 20 en 21 kilometer, met één bevoorrading voor de lopers van de 29 kilometer.

“Het evenement was een succes en het is de bedoeling om dit elk jaar te organiseren”, zegt Wieland De Meyer, voorzitter van het feestcomité. “Ook de kermis was geslaagd. Dankzij het mooie weer kon iedereen in zijn eigen bubbel buiten plaatsnemen op het grasplein op de Dries. Het volk genoot van allerlei optredens, kindertheater, animatie, eet- en drankkraampjes en een quiz. Er was veel volk, maar we hadden er de ruimte voor. Het was dus geestig én coronaveilig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier