Het wonderlijke kasteel van edelman Arthur Merghelynck ligt in een prachtig kasteelpark in het schilderachtige dorpje Wulveringem, deelgemeente van Veurne. Vanaf vandaag kan je het kasteel en het park weer bezoeken, als je vooraf reserveert via https://www.kasteelbeauvoorde.be/reserveer-je-bezoek. Groepsreservaties zijn momenteel nog niet mogelijk - je kunt per keer met één bubbel (bijvoorbeeld één gezin) reserveren.

Onthaalverantwoordelijke Sieglinde Steenkiste licht de extra maatregelen toe die werden genomen met het oog op de veiligheid en gezondheid van alle bezoekers: "Bij de ingang staat handgel en met pictogrammen maken we alle richtlijnen duidelijk. Onze medewerkers aan de balie zitten achter plexi-schermen. Pijlen en witte vakken op de vloer zorgen ervoor dat de sociale afstand wordt gerespecteerd. Het terras is nog niet open en ook de toren van het kasteel is voorlopig niet toegankelijk, omdat dit een te kleine ruimte is. Wel hebben we goed nieuws voor wie de expo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters' heeft gemist - die wordt verlengd tot en met 28 juni!"

Sieglinde Steenkiste (27) neemt de taken over van site-coördinator Stijn Jodts, die voor een nieuwe uitdaging heeft gekozen. "Maar ik zie het helemaal zitten" lacht ze. "Dit past echt in het plaatje van mijn opleiding kunstwetenschappen aan de UGent. De voorbije zomer werkte ik hier als jobstudent aan de balie, maar ik deed eerder ook al vrijwilligerswerk. Stijn gaf me soms extra opdrachten, en ik heb ook het spel van Schatten van Vlieg ontworpen. Ook deze zomer kunnen kinderen coronaproof weer op schattenjacht, maar we hebben er wel voor gezorgd dat er veel buitenopdrachten bij zijn. Jammer genoeg moeten we het Letterenfestival afgelasten, maar we hebben al wel plannen voor volgend jaar! Begin volgend jaar plannen we een nieuwe tentoonstelling in Kasteel Beauvoorde, en daarvoor zijn we op zoek naar monumenten en erfgoed in strips. We staan open voor tips van stripliefhebbers... Welke stripverhalen mogen we zeker niet missen? Waar zit er volgens jou een mooi monument verstopt in het decor? We horen het graag! Laat het ons weten via https://www.openmonumenten.be/nieuws/oproep-welke-monumenten-komen-voor-jouw-favoriete-stripverhalen."

Voor creatieve zielen zoals schrijvers en kunstenaars heeft Sieglinde ook een tip. Zij kunnen de schrijversresidentie reserveren voor een periode vanaf 2 weken om er zich in alle rust te concentreren. Die creatieve werkplek is een moderne ingerichte studio in het voormalige schoolgebouw naast het kasteel, pal in het hart van het mooie kunstenaarsdorpje. Info op https://www.kasteelbeauvoorde.be/schrijversresidentie of via kasteel.beauvoorde@herita.be.

Kasteel Beauvoorde - Wulveringemstraat 10, Beauvoorde/Veurne https://www.kasteelbeauvoorde.be/

(MVQ)

Het wonderlijke kasteel van edelman Arthur Merghelynck ligt in een prachtig kasteelpark in het schilderachtige dorpje Wulveringem, deelgemeente van Veurne. Vanaf vandaag kan je het kasteel en het park weer bezoeken, als je vooraf reserveert via https://www.kasteelbeauvoorde.be/reserveer-je-bezoek. Groepsreservaties zijn momenteel nog niet mogelijk - je kunt per keer met één bubbel (bijvoorbeeld één gezin) reserveren.Onthaalverantwoordelijke Sieglinde Steenkiste licht de extra maatregelen toe die werden genomen met het oog op de veiligheid en gezondheid van alle bezoekers: "Bij de ingang staat handgel en met pictogrammen maken we alle richtlijnen duidelijk. Onze medewerkers aan de balie zitten achter plexi-schermen. Pijlen en witte vakken op de vloer zorgen ervoor dat de sociale afstand wordt gerespecteerd. Het terras is nog niet open en ook de toren van het kasteel is voorlopig niet toegankelijk, omdat dit een te kleine ruimte is. Wel hebben we goed nieuws voor wie de expo 'Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters' heeft gemist - die wordt verlengd tot en met 28 juni!"Sieglinde Steenkiste (27) neemt de taken over van site-coördinator Stijn Jodts, die voor een nieuwe uitdaging heeft gekozen. "Maar ik zie het helemaal zitten" lacht ze. "Dit past echt in het plaatje van mijn opleiding kunstwetenschappen aan de UGent. De voorbije zomer werkte ik hier als jobstudent aan de balie, maar ik deed eerder ook al vrijwilligerswerk. Stijn gaf me soms extra opdrachten, en ik heb ook het spel van Schatten van Vlieg ontworpen. Ook deze zomer kunnen kinderen coronaproof weer op schattenjacht, maar we hebben er wel voor gezorgd dat er veel buitenopdrachten bij zijn. Jammer genoeg moeten we het Letterenfestival afgelasten, maar we hebben al wel plannen voor volgend jaar! Begin volgend jaar plannen we een nieuwe tentoonstelling in Kasteel Beauvoorde, en daarvoor zijn we op zoek naar monumenten en erfgoed in strips. We staan open voor tips van stripliefhebbers... Welke stripverhalen mogen we zeker niet missen? Waar zit er volgens jou een mooi monument verstopt in het decor? We horen het graag! Laat het ons weten via https://www.openmonumenten.be/nieuws/oproep-welke-monumenten-komen-voor-jouw-favoriete-stripverhalen."Voor creatieve zielen zoals schrijvers en kunstenaars heeft Sieglinde ook een tip. Zij kunnen de schrijversresidentie reserveren voor een periode vanaf 2 weken om er zich in alle rust te concentreren. Die creatieve werkplek is een moderne ingerichte studio in het voormalige schoolgebouw naast het kasteel, pal in het hart van het mooie kunstenaarsdorpje. Info op https://www.kasteelbeauvoorde.be/schrijversresidentie of via kasteel.beauvoorde@herita.be.Kasteel Beauvoorde - Wulveringemstraat 10, Beauvoorde/Veurne https://www.kasteelbeauvoorde.be/(MVQ)