Kamagurka heeft leuke verrassing voor jarig toprestaurant Sans Cravate

Veronique Bogaert en Henk Van Oudenhove vieren 15 jaar Sans Cravate. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Sterrenrestaurant Sans Cravate in de Langestraat is 15 jaar jong. Het is voor chef Henk Van Oudenhove de aanleiding voor een opmerkelijke koerswijziging. Het toprestaurant wil voortaan meer inzetten op ‘à la carte’. “Ik denk in de eerste plaats aan mijn werkplezier.”

“In de voorbije 15 jaar zag ik de trend om vooral menu’s aan te bieden; voornamelijk omdat gemakkelijker is voor de chef en zijn team. Je hebt er minder mensen voor nodig en het is efficiënter. Maar te veel automatisme in de keuken zorgt voor minder werkplezier en dat wil ik niet meer”, zegt Henk. “Daarom dat ik nu tegengas wil geven: we zullen nog enkel op zaterdag volledige meergangenmenu’s serveren, naast een driegangenlunch in de week, en willen ons terug focussen op à la carte.”

Venstertekening

De chef wil de focus terug verleggen naar volwaardige voor- en hoofdgerechten waarbij de ambachtelijke bewerking van het hoofdingrediënt centraal staat. “Mijn bereiding van boeuf Wellington of Bressekip in varkensblaas zijn daarvan bekende schoolvoorbeelden. Net zoals bereidingen van tarbot, griet, tong, kreeft, hele kip, kalfskotelet of lamsvlees aan een zacht draaiend spit”, zegt chef Henk. “In diezelfde geest kunnen de gasten ook kiezen uit klassieke nagerechten zoals Paris-Brest, Baba au Rhum en soesjes naast vers gedraaid vanille-roomijs of exotisch Antillen roomijs geparfumeerd met steranijs, kaneel en curry.” Naar aanleiding van de 15de verjaardag maakte Kamagurka, die er wel eens komt eten, overigens een leuke venstertekening. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier