Jools fleurt straatbeeld op in centrum Rumbeke

Julie Vercruysse beschildert de gevel op de parking van OCAR. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Wie recent doorheen de doorgang tussen het Kerkplein en Den Hazelt fietste of wandelde, zal zeker al artieste Julie Vercruysse aan het werk gezien hebben.

Ze is in opdracht van de stad en op voordracht van schepen van Cultuur en Jeugd Dirk Lievens de zijgevel en vensteropeningen van het schermkot van de Vereenigde Vrienden met fraaie schilderijen aan het opfleuren.

“Schepen Dirk Lievens kende me van in de K-trolle waar ik enkele jaren terug exposeerde”, vertelt kunstenares Julie. Hij vroeg me of ik een oud gebouw gelegen aan het binnenplein van OCAR en OCARbis kon opfleuren. Ja, dat kon ik en ik ben zeer vereerd met het aanbod”, vertelt Julie Vercruysse.

“Wat ik daar doe is geschilderde street art maar geen graffiti. Ik schilder voornamelijk dieren, planten, bloemen en portretten. De combinatie schilderen en spuiten heb op vandaag nog niet uitgetest, maar dat zal ik zeker nog doen.”

“Ik ben een achttal jaar als zelfstandig artieste bezig. Ik schilder op van alles: op koffie- en theetasjes, op broeken en vesten, op meubels en deuren… Ik maak ook allerlei gelegenheidsgrafiek zoals geboorte-, huwelijks- en verjaardagskaarten dat allemaal onder de kunstparaplu: ‘Jools pent en verft’.” (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier