Jongeren van De Driehoek toveren loods om tot binnenspeeltuin

Bruggelingen Lies Terryn, Thomas Graulus, Louis Follebout, Kenny Remmerie en Cobe Cloots (ontbreekt op de foto), met schepen voor Jeugd Mathijs Goderis en Sofie Pieters. © Davy Coghe
Redactie KW

In het vroegere restaurant van het maritieme themapark Seafront in Zeebrugge zijn vijf Brugse jongeren momenteel bezig met het inrichten van Binnenpret. Drie weekends in december, januari en februari zal de nieuwe indoor speeltuin te bezoeken zijn.

Met materialen die anders weggegooid worden hebben de Bruggelingen Lies Terryn, Thomas Graulus, Louis Follebout, Kenny Remmerie en Cobe Cloots, een gezellige ruimte gemaakt van het oud-restaurant van Seafront.

De vijf jonge Bruggelingen met een grote dosis creativiteit hadden eerder al een gratis event gehouden voor jonge gezinnen in Brugge. Via schepen voor Jeugd Mathijs Goderis kwamen ze in contact met Sofie Pieters van Seafront, met wie ze plannen maakten om een nieuwe invulling te geven aan het oude restaurant.

Die transformeerden ze helemaal. Zo voorzien de jongeren zelf herfstbladeren bij de glijbaan zodat spelende kinderen er zacht neerkomen. Ze verwachten komend weekend zeer veel volk. Er wordt slecht weer voorspeld, in Zeebrugge is er weinig indoor aanbod en de gezinnen die al eerder kwamen verwachten ze terug. Een groep met bakfietsen komt dit weekend vanuit Brugge naar Zeebrugge met hun kinderen. De kinderen zullen kunnen klimmen en klauteren, een spoedcursus volgen in de dierenkliniek en een workshop ballenbadgevecht voor gevorderden volgen. In de zithoeken bij de bar kunnen de ouders genieten van een drankje of een hapje. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier