Jongeren gearresteerd nadat ze verkeerde Leopold-standbeeld vandaliseren en voorbijgangers aanvallen met fles wodka

© Wikimapia
Redactie KW

In De Panne vond donderdagnacht een zware vechtpartij plaats, waarbij op het hoofd van een slachtoffer werd geslagen met een glazen fles. Twee personen zijn gearresteerd, meldt het Veurnse parket. Het gaat om een twintigjarige en een veertienjarige, beiden uit De Panne.

Volgens het Veurnse parket was een groep jongeren rond half één op de Zeedijk aanwezig en gooiden ze glazen flesjes naar het standbeeld van Leopold I. Mogelijk hadden ze zich vergist en dachten ze dat het om een standbeeld van Leopold II ging, standbeelden die tegenwoordig beklad of gevandaliseerd worden vanwege het koloniale verleden. Hoe dan ook spraken twee Waalse wandelaars, die toevallig passeerden, de jongeren erop aan.

Daar had het groepje jongeren, volgens de slachtoffers een vijftal, het niet op begrepen. Er ontstond een discussie en de twee Waalse toeristen vluchtten naar een horecazaak in de buurt, L’Oasis in de Duinkerkelaan. Twee van de jongeren slaagen erin om binnen te geraken in de zaak, waarop de twee slachtoffers naar buiten renden. Daar werden ze echter opgewacht door enkele anderen van het groepje. “Er werd gevochten en geschopt en een van de slachtoffers werd met een fles wodka op het hoofd geslagen. De verwondingen bleken uiteindelijk niet heel ernstig en een ziekenhuisopname bleek niet nodig”, aldus het parket. Toch wordt ernstig getild aan de feiten, gezien dit erger had kunnen aflopen.

De twintigjarige verdachte van de vechtpartij werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Veurne. De minderjarige werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier