Jonge muzikanten roepen vrienden op thuis te blijven met nieuwe song

Olaf Verhaeghe

Jelle Blontrock (22) uit Oudenburg en Jensen Baert (23) uit Slijpe hebben in hun nieuw liedje een bijzondere boodschap voor hun leeftijdsgenoten. Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, willen ze dat iedereen gewoon thuisblijft.

Stay Home, de titel laat weinig aan de verbeelding over. Blijf thuis. Gewoon thuis. “Nog voor de quarantaineregels zo streng werden als dinsdag, zat ik samen met Jensen wat muziek te spelen. We hadden afgesproken om een en ander op te nemen. Maar meteen toen hij aankwam, kwam Jensen met een nieuw idee op de proppen”, vertelt Jelle. “De melodie en het onderwerp van de song zaten al zo goed als volledig in zijn hoofd. He tnummer zelf was enorm snel geschreven. Ik schat een klein uurtje. We zien dit liedje vooral als een leuke manier om onze vrienden te vragen binnen te blijven in deze bijzondere tijden.”

Hun boodschap – en de goede muziek – werd gesmaakt en ook jongerenzender MNM stootte online op Stay Home. “Zij hebben een leuke video gemaakt met allemaal mensen die de jongste dagen thuis zaten”, aldus Jelle nog.

https://www.youtube.com/watch?v=jS0cRReHpyc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier