Jong Wilt Koekelare speelt de komedie ‘Ma heeft een lief, pa ook’

Op de foto zie je v.l.n.r. Herlinde T'Jonck, Elise De Gend, Nathan Quintens, Shauni Boussy, Bram Paepe, Chloé Aneca en Lara Devreker. Ontbreken op de foto Jarno Dehaeze, Freek Pollentier, Ymke Vanacker en Femke Depoorter. © (foto Coghe)

Jong Wilt, de jongerenafdeling van toneelvereniging Wilt van Gheeste, speelt eind april de komedie ‘Ma heeft een lief, pa ook’. Het stuk over (wan)toestanden in een plusgezin is van regisseur Elise De Gend. “Ik liet mij inspireren door de verhalen van een van onze leden.”

We vielen woensdagvoormiddag binnen tijdens een repetitie van Jong Wilt in het Mariazaaltje op De Mokker. De sfeer zat supergoed, de temperatuur daarentegen kon stukken beter.

‘Ma heeft een lief, pa ook!’ is de vierde productie van Jong Wilt en het stuk werd ook nu weer geschreven door regisseur Elise De Gend. “Ma heeft een lief, pa ook! is een komedie over plusgezinnen. Ik ben daarvoor te rade gegaan bij Wout, een lid van ons gezelschap. Ik vroeg hem naar de grootste struikelblokken binnen een plusgezin. Ik heb veel bijgeleerd, blijkbaar kan zelfs de pot choco al een struikelblok zijn.” (lach)

Eigen pot Nutella

Speelster Ymke Vanacker knikt. “Ik groei op in een plusgezin en wij hebben elk onze eigen pot Nutella!”

De regisseur gaat verder: “Ook het gebruik van de badkamer, kamers en kleerkasten delen en de plaats aan tafel zijn struikelblokken. Al die zaken heb ik verwerkt in het stuk.” De acht kinderen worden gespeeld door Femke Depoorter, Bram Paepe, Freek Pollentier, Herlinde T’Jonck, Lara Devreker, Chloé Aneca, Ymke Vanacker en Nathan Quintens. Shauni Boussy kruipt in de huid van moeder Miranda en Jarno Dehaeze in die van pa Frank.

“Ik volg de richting Film aan Narafi in Brussel, met het idee om later cameraman te worden. Maar liefst van al zou ik eigenlijk voor die camera staan in plaats van erachter en dus acteur worden. Maar ik ben realistisch”, zegt de 18-jarige Ichtegemnaar die Frank speelt. “Of dat meevalt vader zijn van zo’n groot plusgezin? Je zou er toch twee keer over gaan nadenken…”, grapt hij.

Kusscène

En mocht regisseur Elise zonder inspiratie vallen of het even niet meer weten, dan kan ze altijd een beroep doen op speler Freek Pollentier.

“Mijn ene idee is al beter dan het andere”, geeft Freek toe met een knipoog. “Maar ik hoop wel om ooit zelf een stuk te regisseren. Al wil dat wel zeggen dat ik dan zelf niet mee zal kunnen spelen. Dat zou ik wel een beetje jammer vinden.”

“Nog een leuke uitsmijter? Er is een kusscène en ik ben een van de gelukkigen. Al ben ik in het echte leven single en ben ik van plan om dat ook te blijven.” (lach)

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 april, telkens om 20 uur in de Balluchon. Een ticket kost 8 euro. (BC)

Tickets: www.ticketwinkel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier