JOC Zomerbar geopend in het Ieperse Hamiltonpark

De vele vrijwilligers van het JOC Ieper zijn de initiatiefnemers van de JOC Zomerbar. © (Foto AP)
Redactie KW

De eerste editie van de JOC Zomerbar vond afgelopen woensdagavond plaats en kreeg als thema ‘Mexico’. Helaas wilde het weer niet mee, al is de organisatie toch tevreden over de opkomst.

De laatste drie woensdagen van augustus palmt het team van JOC Ieper het Hamiltonpark in voor een zomerbar. Het idee kwam vanuit de vrijwilligers. “Er straalt weinig zonlicht op ons terras en daarom zochten we een zonnige plek vlakbij het café”, vertelt Ward Schoutteten van JOC Ieper. “Het Hamiltonpark – vlakbij het voormalige groenpark – is een aangenaam alternatief in de groene gordel van Ieper.”

De medewerkers van het Ieperse jeugdhuis lieten het wisselvallige weer niet aan hun hart komen. “Bij regenweer kunnen we uitwijken naar ons café”, vertelt Ward Schoutteten. “We hebben even getwijfeld, maar waagden het er toch op en plaatsten wat tenten voor onze bar. Over de opkomst mogen we niet klagen, we kregen meer mensen over de vloer dan op een gewone woensdag.”

Het is een origineel concept. Een oude bus, die het JOC kon gebruiken van de jeugdraad, doet dienst als bar. Na een Mexicaanse avond volgen er de komende weken nog twee thema-avonden. “Volgende week is er een openluchtfilm. We maken hiervoor een poll en de film met de meeste stemmen wordt bij valavond vertoond op groot scherm. Op 28 augustus organiseren we tot slot een End of the Summer, met onder meer een akoestisch concert.De bar is telkens geopend van 16 uur tot middernacht. Daarna kan het feestje verdergezet worden in de instuif”, aldus nog Ward Schoutteten.

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier