Jill Deley opent takeaway ‘Oh My Poké’ in sushizaak Zushi

Jill Deley opende in sushibar Zushi haar pop-up 'Oh My Poké'. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Jill Deley heeft in de Dweersstraat de takeaway ‘Oh My Poké’ geopend. De nieuwe zaak bevindt zich in het pand waar ook sushizaak Zushi van Christophe Le Grand gevestigd is. Je kan er terecht voor pokébowls met klinkende namen als ‘Sexy Salmon’, ‘Vegan Pamela’ en ‘Aloha Shrimp’.

De Brugse Jill Deley (28) houdt van nieuwe uitdagingen: ze studeerde aanvankelijk tandheelkunde aan de Gent unief, maar werd stewardess. “Ik werkte voor de vliegmaatschappij Emirates en woonde jarenlang in het Midden-Oosten, met name in Dubai. Ik heb de hele wereld afgereisd. In Singapore ontdekte ik de Hawaïaanse pokébowls en rijpte het idee om daar ooit iets mee te doen.”

In stukjes gesneden

“Poké is Hawaïaans voor een in stukjes gesneden schotel“, legt Jill uit. “In origine is het een gerecht van Hawaïaanse vissers: de vis die ze niet verkocht kregen, sneden ze in stukjes en vermengden ze met groentjes en aten ze zelf op.”

Coworking

Na enkele jaren als stewardess kreeg Jill heimwee naar België. “Op zich deed ik die job graag, maar ik zoek graag nieuwe uitdagingen. Zoals zovele expats vergeleek ik België met het land waar ik naartoe trok en besloot ik toch terug te keren. Het is hier zo slecht niet, vergeleken met het Midden-Oosten. Anderhalf jaar geleden opende ik in de Sint-Jacobnieuwstraat in Gent Oh My Poké. Voor ik als stewardess naar Abu Dhabi verhuisde, was ik één van de vele West-Vlamingen die na zijn studies in Gent bleef plakken. Ik woon nu ook nog in de Arteveldestad.”

“Omwille van het succes van mijn zaak in Gent, rijpte het idee om ook een Oh My Poké-takeaway in mijn geboortestad Brugge te openen. Mijn ouders wonen nog in de Brugse regio. Ik vond een geschikte plek in de Dweersstraat, op de plaats waar ook het sushirestaurant Zushi van Christophe Le Grand gevestigd is. Het is dus een coworkingplaats geworden, waarbij Christophe en ik geregeld samen in de keuken staan. Aan de rechterzijde bereidt hij zijn sushi’s, links maak ik mijn slaatjes! In mijn zaak in Brugge laat ik mij bijstaan door een jobstudent.”

Voedselallergieën

In tegenstelling tot haar zaak in Gent, waar enkele tafeltjes staan, is Oh My Poké Brugge louter een takeaway. “De bowls worden vers gemaakt. De basis is rijst of quinoa, gemengd met vis en groenten naar keuze. Apart krijgen de klanten er een passend sausje bij. Er zitten ook veganistische en vegetarische varianten bij, maar ook bowls met kip. Ik houd ook rekening met klanten die een voedselallergie hebben.”

“In samenwerking met Deliveroo worden mijn bowls, indien gewesnt, aan huis geleverd”, besluit Jill Deley, die haar schotels exotische namen als Aloha Shrimp, Vegan Pamela, Sexy Salmon en Tataki-licious gaf. Qua grootte van de porties is er de keuze tussen een standard swell (13,75 euro) en een big nalu (15,95 euro).


Oh My Poké Brugge is op weekdagen geopend van 12 tot 21 uur, op vrijdag enkel tot 14.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier