Laatstejaarsstudenten in Roeselare vieren 50 dagen met avondfuif en ontbijt

Op de foto Benoit Moerkerke, Anne-Louise Gevaert, Matthijs Samyn, Ewoud Bouttelisier (DJ Boutje) en Lennert Vervisch (DJ LNRT). © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Ook dit jaar nemen de laatstejaarsstudenten van de Roeselaarse middelbare scholen afscheid van hun schoolperiode met een 50-dagenviering. Met op 25 april een avondfuif en op 26 april een fuif met ontbijt op het Polenplein blijft het concept van vorig jaar behouden.

“De 50 dagen krijgen opnieuw vorm in samenspraak met de laatstejaars. Eind november en begin december werd een eerste scholentour georganiseerd bij de 16 deelnemende scholen, waarbij de laatstejaars uitgenodigd werden om aan te sluiten bij de besloten Whatsappgroep. Deze groep wordt gebruikt om verschillende zaken te bevragen: ontbijt, thema, kleur en ontwerp van T-shirt en truien, DJ’s”, vertelt schepen Matthijs Samyn.

“Als stad vinden we het erg belangrijk dat laatstejaars op feestelijke manier afscheid kunnen nemen van hun middelbare schoolcarrière. Door de inspraakronde in het eerste trimester, kunnen we opnieuw uitpakken met een programma op maat van de jongeren”, aldus Matthijs.

De laatstejaars hebben gekozen voor een gevarieerde line-up met een indrukwekkende mix van talenten. “Van onze eigen laatstejaars DJ LNRT en DJ Boutje, tot opkomende lokale sterren zoals Cassievrucht en Michiel Lecluyse. Met absolute kleppers 5napback en Michael Amani als headliners wordt het een onvergetelijk feest.”

Donderdagavond 17 tot 23 uur avondfuif met:

17 – 18 uur: DJ Boutje

18 – 19 uur: DJ LNRT

19 – 20 uur: Cassievrucht

20 – 21 uur: DJ Bonny

21 – 22 uur: 5napback

22 – 23 uur: Michael Amani

Vrijdagochtend is ern van 6 tot 8 uur ontbijtfuif met Michiel Lecluyse.

Dit jaar wordt er samengewerkt met verschillende scholen, specifiek Campus Sterrebos en het MSKA (Campus Groenestraat). De leerlingen van het MSKA (Campus Groenestraat) en Campus Sterrebos voorzien het ontbijt op vrijdagmorgen. De laatstejaars mogen eigen ontwerpen voor de T-shirts en pulls indienen. Dit jaar werden 11 ontwerpen ingestuurd, waarvan het ontwerp van Matisse Vercruysse uit het VTI won.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier