Jelle Wallays en Julie Van de Velde fietsen met leerlingen van MSKA Roeselare

Directeur MSKA Fangio Hoorelbeke, met op de fiets Klaas Vankersschaever. © Stefaan Beel
Peter Soete

Wielrenners Jelle Wallays (Lotto Soudal) en Julie Van de Velde (Lotto Soudal Ladies) hebben een webcamles ‘fietsen op rollen’ gegeven voor de leerlingen van MSKA Roeselare die de richting Wielrennen volgen. Zo krijgen die niet alleen de theoretische lessen via webcam maar ook hun sportlessen.

“Onze leerlingen doen heel veel inspanningen om hun lessen bij te houden en mee te zijn met hun schoolwerk”, vertelt directeur Fangio Hoorelbeke. “Dat is niet altijd makkelijk wanneer die lessen en opdrachten via een webcam gebeuren. Daarom alleen al hoedje af voor alle leerlingen en personeelsleden die zich hiervoor dagelijks inzetten.”

“Die webcamlessen ‘fietsen op rollen’ zijn misschien niet strikt noodzakelijk, maar toch heel belangrijk. Ze bieden in de eerste plaats een uurtje ontspanning en verstrooiing voor onze leerlingen en het helpt mee de conditie op peil houden. Bovendien bevordert dit het sociale contact, want de leerlingen hebben elkaar toch al een tijdje niet meer gezien. Nu kan iedereen elkaar zien en met elkaar praten”, gaat Fangio verder.

Wallays op groot scherm

“Deze les is niet verplicht, maar we merken wel dat iedereen deelneemt. Uiteraard zijn we zeer tevreden dat de peter en meter van de afdeling Wielrennen, Jelle Wallays en Julie Van de Velde, de lesgevers zijn. In onze fitnessklas staat een groot scherm waarop de twee renners te zien zijn die de lessen geven. Ze hebben dit nu voor de tweede keer gedaan.”

“Julie is in de winterperiode al eens op school geweest om stabiliteitsoefeningen te geven en ook Jelle traint soms mee met de leerlingen. Normaal gezien zouden we in deze periode absoluut geen beroep kunnen doen op onze peter en meter, maar het zijn nu ook geen normale omstandigheden. Het hele voorjaar in het wielrennen is opgeschort. Woensdag zou ik, net als ieder jaar, meerijden in een busje om Dwars door Vlaanderen te volgen. Het is natuurlijk jammer dat er niets plaatsvindt, maar een mensenleven is veel belangrijker dan de koers. We zullen dat volgend jaar wel kunnen inhalen”, besluit Fangio Hoorelbeke hoopvol.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier