Jean-Marie Gunst volgt schepen Rita De Costere op in Meulebeke: “Ik heb er veel zin in”

Jean-Marie Gunst volgt straks schepen Rita De Costere op. (foto Luc)
Jean-Marie Gunst volgt straks schepen Rita De Costere op. (foto Luc)
Philippe Verhaest

MeulebekeVoor Jean-Marie Gunst (60) breken drukke weken aan. Hij volgt tijdens de gemeenteraad van 10 februari schepen Rita De Costere op en belandt zo in domeinen als sport, jeugd, recreatie, lokaal dienstencentrum, thuiszorg, werkgelegenheid, middenstand en economie.

“Voor mij is dit een totaal nieuwe biotoop die ik aan de zijde van Rita voor het volle pond wil ontdekken en beheersen”, klinkt het bij een zelfverzekerde Jean-Marie Gunst. Jean-Marie werd op 11 november 1960 geboren in Tielt. Na zijn studies aan het Land- en Tuinbouwinstituut in Tielt en zijn legerdienst werd hij thuis in het ouderlijk landbouwbedrijf ingeschakeld. Langzaam maar zeker schakelde hij samen met zijn echtgenote Carine Desimpelaere over naar een groentebedrijf dat zich specialiseerde in de teelten van prei en andijvie. Het echtpaar heeft twee zonen: Brecht en Sam.

“Ik schuw een diplomatische aanpak allerminst”, zegt Jean-Marie.

Landbouwer

“Als landbouwer staan we nu quasi in het middelpunt de maatschappij. We zitten niet op een eiland. We evolueren mee met de nieuwe normen, we werken volgens de wensen van de consument, zoiets betekent een voortdurende aanpassing. Om hierin echt bij te blijven heb ik dan ook het voorzitterschap van de lokale Landelijke Gilde, de Bedrijfsgilde en de regioraad Tielt van de Boerenbond op mij genomen. Dit alles houdt ook in dat je de politiek niet links kunt laten liggen. Ik heb dan geen ogenblik geaarzeld toen ik gevraagd werd toe te treden tot de Lijst van de Burgemeester. Nu gaat alles wel in sneltreinvaart. Ik vind het meer dan lovenswaardig dat Rita De Costere haar schepenambt inruilt voor dat van mantelzorger. Een beslissing die weinigen zouden nemen. In de nieuwe domeinen die ik straks betreed, zal ik heel wat aandacht hebben voor de jeugd want die is onze toekomst. Met de steun van Rita zal ik me dan verder inwerken. Ik zal me geen schrik laten aanjagen en ik ben zeker dat ik ook zal kunnen rekenen op de steun van de mensen die in al die diensten actief zijn. Ik heb er het grootste vertrouwen in.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.