Jean-Luc is de nieuwe uitbater van koffiebar Familie Jansen in Oostende

Jean-Luc Bossuyt creëert exclusieve combinaties om zijn klanten te verrassen. (Foto FRO)
Redactie KW

Na een grondige metamorfose is Koffiebar Familie Jansen weer open. Met zicht op het Mijnplein kan je er opnieuw van de beste koffies en de vreemdste koffiecombinaties genieten. De nieuwe uitbater Jean-Luc Bossuyt heeft alles van de vroegere uitbaters vernieuwd, met uitzondering van de exclusieve toog en het dierenvel op de grond.

“Ik had niet verwacht dat het van de eerste dag zou storm lopen”, zegt Jean-Luc Bossuyt, geboren en getogen ‘op de Koaje’, met horeca-ervaring in de Mangerie, het restaurant van zijn ega. “Het bewijst dat Familie Jansen, in de voorbije jaren, zeker na de viering in 2014 van beste koffiebar van België, naam en faam heeft opgebouwd in Oostende en aan de Middenkust. Ik was hier vaste klant en stille genieter van koffie, cappuccino’s en latte. Toen uitbater Coby Avgoustakis de zaak overliet, rook ik mijn kans om mijn droom waar te maken. Ik ben podoloog van opleiding en gaf les aan het medisch centrum in Leiden. De verre verplaatsingen en de job zag ik plots niet meer zitten en ik heb gekozen voor mijn passie, de horeca en dan specifiek koffie en speciale dranken.”

“Ik zocht contact met specialisten op het gebied van koffie branden. Ik ben afgegaan op mijn gevoel en mijn goesting. Het interieur is, met uitzondering van de bar en het koeienvel, helemaal gewijzigd en ik heb de kaart uitgebreid met nieuwe specialiteiten. Zo bied ik bijvoorbeeld lattes aan in drie lagen, zelfbereide ice-tea van rode vruchten, chai latte met verse amandelmelk en Indische theekruiden. Ook aan de jeugd heb ik gedacht met mijn kidscappucino. Ik probeer ook zotte, uitdagende combinaties met ijs, komkommer en munt. Er is daar een publiek voor, ook voor zelfgebakken patisserie, op basis van witte chocolade, frambozen, rabarber of bosbessen. Ik wil de klanten, liefst aangenaam, verrassen met lekkere ‘surprises’ en zorgen voor een ‘waw’-effect!” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier