Jan Yperman Ziekenhuis na maand niet meer coronavrij

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is er sinds woensdag opnieuw één patiënt met covid-19 opgenomen. Het ziekenhuis heeft een plan opgesteld om de tweede golf het hoofd te bieden in verschillende fases.

Op woensdag 29 juli werd opnieuw één patiënt met covid-19 opgenomen in het Jan Yperman Ziekenhuis. Na precies een maand zonder coronapatiënten heeft de tweede golf nu dus ook het Ieperse ziekenhuis bereikt. “Van eind juni waren we hier coronavrij”, zegt woordvoerder Ine De Cat van het Jan Yperman Ziekenhuis. Wij proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede golf. Ons OMT (outbreak management team, red.) komt daarbij wekelijks samen.”

“Conform de wetgeving hebben we een plan opgesteld, waarbij de tweede golf in fases zou verlopen. We volgen verder het beleid zoals dat wordt opgelegd. Dus patiënten die zich ambulant aanbieden en terug naar huis kunnen, kunnen thuis verder uitzieken. Patiënten die moeten worden opgenomen worden opgenomen. De huidige bezoekersregeling is nog steeds van toepassing. Het wordt ook telkens opnieuw bekeken of dat nog langer kan worden gehanteerd of opnieuw strenger moet worden”, besluit Ine De Cat. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier