James-Lewis en Marie-Louise op 1 januari geboren in AZ Damiaan in Oostende

James-Lewis en zijn mama Chelsy. © LIN
Redactie KW

In AZ Damiaan waren op kerstdag geen geboorten, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met twee nieuwjaarskindjes: James-Lewis kwam om 5.05 uur ter wereld en Marie-Louise zag om 10.37 uur het levenslicht.

Chelsy Verstraete en Niels Jonckheere zullen deze nieuwjaarsdag niet vlug vergeten, want om 5.05 uur werd hun zoontje James-Lewis geboren. “Meteen telt ons gezinnetje een derde speciale geboortedag. Mijn vriend Niels is op sinterklaasdag geboren en ikzelf op 8.08“, vertelt de jonge mama. “Ja, ik ben pas 18 jaar en was eigenlijk nog niet van plan om aan kinderen te beginnen. Maar nu zijn we heel blij met ons zoontje. De bevalling zou deze week worden ingeleid, onze baby besliste er echter anders over, want maandag 31 december moest ik naar het ziekenhuis komen omdat ik vruchtwater verloor. Ik had nog genoten van het lekkere eten van mijn schoonmama. Dat was achteraf gezien geen goed idee geweest. Ik werd misselijk en moest voortdurend braken.”

De kleine James-Lewis woog bij de geboorte 2,390 kg en mat 47 cm. Hij moet nog even in de neonatale blijven vooraleer zijn mama en papa hem kunnen meenemen naar de Lijsterbesstraat in Oostende.

Nog niet verwacht

Marie-Louise is het tweede nieuwjaarskindje in het AZ Damiaan. Zij werd om 10.37 uur geboren. “We hadden nog ouderjaar gevierd bij vrienden en waren rond 2 uur thuis. Ik voelde wel wat pijn in mijn buik, maar dacht niet meteen aan weeën. We zijn dan toch ‘s morgens naar hier gereden. Marie-Louise kwam met een keizersnede ter wereld. Ze is ons tweede kindje. Haar broertje Charles van drie jaar is heel bezorgd om haar”, vertelt de gelukkige mama Sara Eeckman. En ook papa Gert Van Loocke is in de wolken met zijn dochtertje.

Marie-Louise en haar mama Sara.
Marie-Louise en haar mama Sara.© LIN

De geboorte van Marie-Louise was voorzien op 9 januari, maar de kleine meid besliste er anders over. Haar geboortegewicht is 3,910 kg en ze is 51 cm groot. Het wiegje van Marie-Louise staat in de Watervallestraat in Bekegem.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier