Jacob de Meyerstraat in Blankenberge kleurt zwart-geel-rood

© WK
© WK
Redactie KW

De vurigste Rode Duivelssupporters van ‘t steedje zouden wel eens in de Jacob de Meyerstraat kunnen wonen. En het zijn de vrouwen die opvallend genoeg de EK-gekte in gang staken. “Leuk toch, die samenhorigheid?”

Het is een traditie geworden: bij elk EK en WK steken de bewoners van de Jacob de Meyerstraat hun gevels in de Belgische driekleur. “Ik ben daar zeven jaar geleden mee begonnen tijdens het WK 2014 in Brazilië. Het bracht de buurt bij elkaar, en als Belgen mogen we met z’n allen toch wel trots zijn op ons nationaal elftal”, vindt Nancy Van Wassenhove. Haar buurvrouw Pauline Bisschop riep op om zoveel mogelijk vlaggen uit te hangen. “Zelf zet ik elke keer dat de Belgen scoren een vlaggetje bij. Hopelijk heb ik nog genoeg vlaggetjes over voor de finale”, glimlacht ze.

Ook Giani Nauwelaerts is een vurige supporter van de Rode Duivels. “Ik zat op het puntje van mijn stoel tijdens België-Rusland. Mijn keel doet nog pijn van het brullen”, glundert de jongeman. De vrouwelijke supporters doen niet onder. “Het is ondertussen traditie geworden dat Pauline voor een EK of WK bij iedereen aanbelt. Ik vind dat leuk, het zorgt voor sfeer en samenhorigheid in de straat. Iedereen praat hier met iedereen”, zegt Manuela Picard.

Na de 3-0 tegen Rusland zit de sfeer er helemáál in. “Al die vlaggetjes zijn ook leuk voor de schoolkinderen die hier dagelijks passeren. Ik hoor ze soms aan hun mama vragen of het hier misschien feest is. Welja, voetbal ís ook een feest als onze Rode Duivels winnen”, aldus Paulien.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier