Jaar cel voor aanranding in opvangcentrum voor asielzoekers

© iStock
Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 25-jarige Somaliër veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan enkel de voorhechtenis effectief, voor aanranding van de eerbaarheid in een opvangcentrum in Brugge. Mahad I.W. kroop ‘s nachts in bed bij een 14-jarig meisje.

De feiten speelden zich op 25 oktober 2019 af in een opvangcentrum van het Rode Kruis. Een 14-jarig meisje uit Mauritanië lag te slapen toen ze rond 5 uur plots voelde dat ze betast werd. Ze voelde dat iemand zijn hand in haar slipje wilde steken. Toen ze zich draaide, werd ze ook aan haar borsten betast.

Het slachtoffer hoorde iemand zeggen dat hij van haar hield, waarbij ze de stem van Mahad I.W. herkende. Zonder succes smeekte ze hem om te stoppen. De beklaagde ging pas weg toen het meisje om haar zus riep. Die zus sliep in dezelfde kamer en herkende I.W. toen hij op de vlucht sloeg.

De beklaagde ontkende zijn betrokkenheid bij de feiten. Zo wierp hij onder andere op dat hij na 22 uur helemaal niet op de vrouwenafdeling kon komen. De rechtbank stelde vast dat het inderdaad niet toegelaten is, maar dat het praktisch wel mogeijk was om op de vrouwenafdeling te geraken.

Mahad I.W. werd uiteindelijk veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf met uitstel, met uitzondering van de voorhechtenis. In principe mag hij maandagavond de gevangenis na bijna zeven maanden voorhechtenis verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier