Izegemse handbalclub pakt uit met zomerzoektochten

Tom Delbecque stippelde de zoektochten mee uit. © gf
Wouter Vander Stricht

Handbalclub Izegem zorgt tijdens de zomervakantie voor heel wat zoekplezier. Drie zoektochten van een verschillende moeilijkheidsgraad liggen te wachten. Er is ook een mooie prijzenpot voorzien.

Bij HBCI zitten ze zelden stil. En nu het coronavirus de wereld op zijn kop zette, ging men op zoek naar alternatieve activiteiten. Tom Delbecque, al 30 jaar bij de club betrokken en nu jeugdcoördinator en bestuurslid, legt uit. “Ons scampiweekend is een voorbeeld van een financiële actie die dit jaar in het water viel. We broedden dus op alternatieven en kwamen bij zoektochten uit. Het zijn er uiteindelijk drie geworden die tussen 1 juli en 30 september afgehaspeld kunnen worden. We starten telkens bij een van onze sponsors, ook mensen die getroffen zijn door de coronacrisis.”

De wandelzoektochten beginnen aan sporthal De Krekel, de fietszoektocht aan café Sportief. “Deelnemen kost telkens 8 euro en een consumptie bij de start- en aankomstplaats is inbegrepen. Koop je de drie zoektochten samen, dan betaal je 20 euro.”

“De eerste tocht is 3 km lang, maar is van een hogere moeilijkheidsgraad. Dat hebben we bewust zo gedaan, omdat fervente deelnemers ook teruggaan tot ze alles gevonden hebben. Er zijn vragen in zes categorieën. Aan de eerste zoektocht is ook een kinderversie gekoppeld waarbij ze op zoek moeten naar het logo van de stad Izegem. Voor de tweede wandelzoektocht, die richting Emelgem gaat, moet je 8 km stappen. Hier zijn de vragen iets minder gedetailleerd, maar niettemin moet je ook hier goed uitkijken.”

De fietszoektocht, die aan café Sportief in de Meensesteenweg op de Bosmolens start, is 18 km. De tocht slingert zich door Rumbeke, Oekene en Beitem. Er zijn vragen in vier categoriëen.”

Publiekprijs

Er is een mooie prijzenpot voorzien voor de drie zoektochten apart, uiteraard kun je ook aan alle drie deelnemen. De formulieren zijn te koop in de cafetaria van Sporthal De Krekel, café Sportief en Boetiek Snoepy. De prijsuitreiking is op 17 oktober bij een thuiswedstrijd van het eerste team van de handbalclub dat sinds dit seizoen in eerste nationale uitkomt. Wie een leuke foto neemt onderweg en die instuurt, maakt kans op de publieksprijs.

Info: www.handbal-izegem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier