Izegem klinkt massaal op het nieuwe jaar

© FM
Redactie KW

Een volgelopen Grote Markt toostte op het middaguur op het nieuwe jaar in Izegem. Het aangename en vooral droge weer zorgde voor een grote opkomst.

Izegem verbroederde massaal op de Grote Markt. Al om 11 uur zakten de eerste nieuwjaarvierders af. Om 12 uur bracht het schepencollege dan een toost uit samen met de intussen volgelopen Grote Markt. Iedereen leek verbonden met elkaar. “Het is onder meer precies hierop dat we in de lopende legislatuur verder willen focussen”, zei burgemeester Bert Maertens. “Mensen verbinden: Izegemnaars, Emelgemnaars, Kachtemnaars en mensen van de Bosmolens.”

De burgemeester doelde onder meer op de pot waarop mensen die iets willen organiseren een beroep zullen kunnen doe. Hij stipte ook nog de bouw van een nieuwe evenementenzaal aan, die de tot op de draad versleten zaal ISO moet vervangen.

Daarnaast werden ook nog even de groene plannen en de plannen om de fiets voorop te plaatsen in de stad vermeld vooraleer werd overgegaan tot de eigenlijke massatoost. Iets wat de burgemeester met een beker water deed. “Ik hou het dieet nog in het achterhoofd”, knipoogde hij.

(FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier