IVVO kampt met overaanbod textiel

Doordat de textielcontainers vol zijn, wordt er gesluikstort. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Afvalintercommunale IVVO roept iedereen op om oude kledij bij te houden tot na de coronacrisis. Doordat iedereen thuis moet blijven en daarvan profiteert om lenteschoonmaak te houden, is er een overaanbod.

IVVO is de afvalintercommunale voor de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Ieper, Koksijde, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne en Vleteren. De laatste weken zagen ze daar de aanvoer van textielafval de laatste weken, na het invoeren van de coronamaatregelen door de overheid, gigantisch stijgen. Door de massale lenteopkuis bij gezinnen is er dus een overaanbod aan textiel. De firma VIC, aangeduid door IVVO, slaagt er logistiek nauwelijks in om alle containers tijdig te ledigen. Daarnaast is de export van textiel tijdelijk stilgevallen.

“We roepen de mensen op om hun nog draagbaar textiel zolang mogelijk thuis te bewaren tot Kringwinkel West terug haar deuren mag openen”, Ann Desagher, diensthoofd bij IVVO. “Op die manier kunnen we de lokale economie steunen en krijgt ons textiel een tweede leven. Het is absoluut niet de bedoeling om textiel naast de containers te plaatsen, dit is sluikstorten en daar staan zware gasboetes en opruimkosten op.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier