https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inzetten ziekenhuispersoneel in woonzorgcentra onhaalbaar voor West-Vlaamse ziekenhuizen

In het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis worden nu al artsen van andere afdelingen ingezet op de corona-afdeling. © belga
Redactie KW

Verschillende West-Vlaamse ziekenhuizen vinden de vraag om ziekenhuispersoneel in te zetten in woonzorgcentra niet haalbaar. Dat blijkt uit een rondvraag van Belga. Sommige ziekenhuizen willen wel opleidingen voorzien voor personeel in woonzorgcentra.

Omdat de situatie in woonzorgcentra verontrustend is willen verschillende instanties ziekenhuispersoneel inzetten om woonzorgcentra te helpen. Daar is volgens verschillende West-Vlaamse ziekenhuizen weinig marge voor. “We zouden hen heel graag helpen, maar wij hebben geen overschot aan personeel“, klinkt het bij AZ Damiaan in Oostende.

Ook in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is er weinig marge. “Wij zetten nu al artsen van andere afdelingen in op de corona-afdelingen. Er is ook meer uitval bij het personeel door ziekte, dus ook bij ons is het niet eenvoudig om ons ziekenhuispersoneel uit te sturen.”

Medewerkers woonzorgcentra opleiden

AZ Delta beschikt evenmin over een grote reserve aan personeel. “Wij willen vooral inzetten op het opleiden van medewerkers in woonzorgcentra. Zo kunnen wij onze kennis die we al hebben opgedaan, doorgeven. Indien nodig zullen ook onze reserves aangesproken worden om daar te gaan helpen, maar dat gaat niet over grote hoeveelheden.”

Momenteel hebben de verschillende ziekenhuizen nog voldoende capaciteit en kunnen ze de toestroom van coronapatiënten aan. De schaarste van beschermend materiaal zoals mondmaskers en schorten blijft wel overal aanhouden.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten