Ingrijpende werken schooldreef Oostkamp

Redactie KW

Op maandag 6 april starten de renovatiewerken in de Schooldreef te Oostkamp, ondanks de vele coronamaatregelen. De kasseien die jarenlang een vertrouwd uitzicht waren van de schooldreef moeten plaats maken voor een tijdelijke toplaag met asfalt.

Het wegdek in de Schooldreef is in slechte staat. Aanvankelijk was het de bedoeling om de Schooldreef pas in zijn geheel te vernieuwen als het ‘Masterplan Centrum Oostkamp” afgerond was. Dit plan zal de toekomstige verkeersafwikkeling binnen het centrum Oostkamp vastleggen en is dus bepalend voor de opwaardering van de Schooldreef.

Structureel onderhoud is nodig

Langer wachten om de straat een grondige onderhoudsbeurt te geven is niet langer haalbaar. Structureel onderhoud is nodig om de veiligheid en het comfort voor de weggebruikers te blijven garanderen, zowel in de Schooldreef als in de Hogedreef. De kasseien in de rijweg van de Schooldreef en waar er langsparkeerplaatsen zijn, zoals aan De Raat, worden uitgebroken en vervangen door een toplaag in asfalt. De kasseien in de schuine parkeerplaatsen blijven behouden. Aan de voetpaden wordt niet gewerkt.

In de week van 6 april start de aannemer met de uitbraak van de kasseien en de aanleg van de greppels. Vanaf maandag 6 april is verkeer tijdelijk niet mogelijk in de Schooldreef, met uitzondering van de week van 13 april door het bouwverlof. In die periode is de schooldreef toegankelijk voor het verkeer. In de week van 20 april worden de geplande werken verder gezet. Op maandag 27 april zal de asfaltering van de rijweg plaatsvinden. In de week van 6 april, van 20 april en op maandag 27 april is de Schooldreef niet toegankelijk voor autoverkeer, wel voor voetgangers. Fietsers stappen af en kunnen op het voetpad gaan.

Ook werken in Hogedreef

Ook de Hogedreef krijgt een nieuwe toplaag in asfalt. Ter voorbereiding worden de rijwegdeksels op hoogte gebracht van de nieuwe toplaag. Intussen is de openbare verlichting al vernieuwd. Er komen verzinkbare paaltjes om doorgaand gemotoriseerd verkeer te weren en de fietsverbinding veiliger en comfortabeler te maken. Deze werken staan gepland om te starten op 4 mei, onder voorbehoud. Tijdens de werkuren is Hogedreef moeilijk bereikbaar met de wagen. Weggebruikers moeten oppassen voor de verhoogde riooldeksels bij het inrijden van de Hogedreef. De totale kostprijs van de werken in de Schooldreef kosten 71.108,75 euro excl. btw en voor de Hogedreef is 22.738,25 euro excl. btw voorzien.

Aangezien men tijdens de werken de Schooldreef en de Hogedreef niet kan bereiken met de wagen, moeten de bewoners hun wagen buiten die straten parkeren. Om hen voldoende alternatieven te bieden, zal Oostkamp de blauwe zone in de Kortrijksestraat tussen Marechalstraat en Gemeenteplein en in de Kapellestraat tijdelijk opheffen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier