Infopunt ziekenfondsen in Kortrijk is Vlaamse primeur

© LOO
Axel Vandenheede

Op de site van AZ Groeninge in Kortrijk opende maandag het infopunt van drie ziekenfondsen.

Het gaat meer bepaald om de Liberale Mutualiteit, Bond Moyson en Christelijke Mutualiteit. Deze onthaalbalie, een proefproject, is uniek in Vlaanderen.

“AZ Groeninge heeft zijn sociale dienst die zowel patiënten als mantelzorgers zo goed mogelijk helpt”, aldus Inge Buyse, ceo van het ziekenhuis. “Maar soms kunnen onze medewerkers bepaalde vragen niet beantwoorden en dan moeten de mensen toch nog bij hun ziekenfonds langs. Deze onthaalbalie is daar een oplossing voor.”

Open in de namiddag

Alle ziekenfondsen werden aangeschreven en Liberale Mutualiteit, Bond Moyson en Christelijke Mutualiteit zagen iets dergelijks zitten. De onthaalbalie bevindt zich op de hoek van de gaanderijen en is elke werkdag geopend van 13 uur tot 17 uur. “Die uren werden bepaald door de drie ziekenfondsen, in overleg met het ziekenfonds”, aldus Chris Van den Bossche van Bond Moyson. “Het is volgens AZ Groeninge de drukste periode van de dag op de campus.”

In het infopunt kunnen leden van de drie vermelde ziekenfondsen terecht om documenten op te halen of in te vullen, om thuisverpleging aan te vragen, om krukken te bestellen en op te halen… Het proefproject loopt twee jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.