De versoepeling van de dierentuinen werd afgelopen woensdag al aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad. Onder meer Zoo Antwerpen, Planckendael en Pairi Daiza gaan maandag weer open. Op de coronawebsite van de overheid wordt nu evenwel verduidelijkt dat ook kinderboerderijen en indoordierenparken tot de groep 'natuurbezienswaardigheden' horen, en dus vanaf maandag weer bezoekers mogen ontvangen. Zoo Serpentarium in Blankenberge, van dezelfde groep als Zoo Antwerpen, gaat daar voorlopig echter niet op in.

"Wij zijn te klein om de veiligheid van onze bezoekers te kunnen garanderen, en bovendien: voor wie zouden wij opendoen? De dagjestoeristen en tweedeverblijvers mogen nog altijd niet komen", zegt Marnick Croes, coördinator van de Blankenbergse reptielenzoo. Nu weer openen, zou volgens hem dus niet rendabel zijn. "Het is zoals met de souvenirshops in Brugge: van de Bruggelingen alleen kunnen die ook niet leven. Wij wachten dus verder af en heropenen ten vroegste op 8 juni, wanneer de nieuwe versoepelingen er hopelijk doorkomen", klinkt het.

Het serpentarium is in de wintermaanden ook gesloten. "We moesten deze periode dus met zo weinig mogelijk onkosten zien te overbruggen. De dieren komen uiteraard niets te kort, maar voor de rest wordt momenteel enkel het strikt noodzakelijke gedaan. De ramen lappen, dat is bijvoorbeeld voor later", aldus nog Marnick Croes.

(WK)

De versoepeling van de dierentuinen werd afgelopen woensdag al aangekondigd door de Nationale Veiligheidsraad. Onder meer Zoo Antwerpen, Planckendael en Pairi Daiza gaan maandag weer open. Op de coronawebsite van de overheid wordt nu evenwel verduidelijkt dat ook kinderboerderijen en indoordierenparken tot de groep 'natuurbezienswaardigheden' horen, en dus vanaf maandag weer bezoekers mogen ontvangen. Zoo Serpentarium in Blankenberge, van dezelfde groep als Zoo Antwerpen, gaat daar voorlopig echter niet op in."Wij zijn te klein om de veiligheid van onze bezoekers te kunnen garanderen, en bovendien: voor wie zouden wij opendoen? De dagjestoeristen en tweedeverblijvers mogen nog altijd niet komen", zegt Marnick Croes, coördinator van de Blankenbergse reptielenzoo. Nu weer openen, zou volgens hem dus niet rendabel zijn. "Het is zoals met de souvenirshops in Brugge: van de Bruggelingen alleen kunnen die ook niet leven. Wij wachten dus verder af en heropenen ten vroegste op 8 juni, wanneer de nieuwe versoepelingen er hopelijk doorkomen", klinkt het.Het serpentarium is in de wintermaanden ook gesloten. "We moesten deze periode dus met zo weinig mogelijk onkosten zien te overbruggen. De dieren komen uiteraard niets te kort, maar voor de rest wordt momenteel enkel het strikt noodzakelijke gedaan. De ramen lappen, dat is bijvoorbeeld voor later", aldus nog Marnick Croes.(WK)