Inbrekers slaan toe in Staden: “We voelen ons niet meer veilig”

Het koppel voelt zich niet meer veilig in hun huis. © JC
Redactie KW

Het gezin van Mathijs Pype en Hanne Arickx uit de Rysseveldstraat in Staden kreeg vrijdagnacht ondanks de coronacrisis ongewenst bezoek.

“Vrijdagnacht was ik in het bijgebouw achter mijn huis naar een serie aan het kijken toen ik plots twee mannen naar de achterdeur van mijn woning zag lopen.”, vertelt Mathijs, “Toen ik naar buiten ging zijn ze weggelopen. Momenteel herstel ik van een kuitbeenbreuk waardoor ik niet zo goed te been ben. Ik heb hen zien wegrijden in een BWM break, vermoedelijk bouwjaar 1998-2002 waarvan de nummerplaat begint met een W.”

“Ik sliep al.”, pikt Hanne in, “Mathijs heeft om 1.30 uur naar de politie gebeld. Ondertussen was ik ook wakker. “De agenten vertelden ons dat de inbrekers waarschijnlijk dachten dat we in het moederhuis waren door de ooievaar die voor onze deur staat.”, gaat Hanne verder, “Onze zoon Maurice is zeven weken. We hebben zijn geboorte aangekondigd met een ooievaar die voor onze deur staat. Kennelijk mag je ook je vreugde met de gemeenschap op die manier dus niet meer delen. Overigens is het niet de eerste keer dat we ongewenst bezoek kregen.”

“Begin december kreeg ik overdag telefoon van een vriend dat er een wagen met Roemeense nummerplaat, overigens ook een BMW, op onze oprit aan het draaien was.”, vertelt Mathijs, “Een tijd later hoorden we ‘s nachts rommelen aan onze voordeur. Wellicht werd toen ook geprobeerd om in te breken. Toen de inbrekers doorhadden dat we wakker waren sloegen ze op de vlucht. Dezelfde maand trof ik 2 mannen op ons erf aan nadat ik even naar huis kwam van een feestje bij de buren. We hadden een gasfles nodig op het feest en ik kwam er vlug thuis eentje ophalen. Eén van de mannen vluchtte toen de straat op. De andere vluchtte een weide in. Er sneuvelde toen ook een ruit van een kot. Dachten ze dat er in het kot materiaal van mij lag – ik ben zelfstandig aannemer – en probeerden ze zo binnen te raken?”

“Vanaf eind december tot nu is er niets meer gebeurd.”, vertelt Hanne, “De vorige keren hebben we telkens ook klacht ingediend, zonder resultaat evenwel. De politie raadde ons wel aan om de toegang tot onze woning volledig af te zetten. We zijn evenwel niet van plan om dat te doen. De woning die we gekocht hebben willen we slopen om op de grond een nieuw huis te bouwen. We kunnen moeilijk twee maal in een afsluiting investeren. De politie wierp ook de mogelijkheid van camerabewaking op, maar ook dat is duur, terwijl er ook de wet op de privacy is. Momenteel voelen we ons echt niet meer veilig. We denken daarbij ook aan de veiligheid van onze zoon die amper 7 weken oud is.”.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier