In Wervik kan je nu ook trouwen in de tuin van het stadhuis

Bertina Catteeuw en Pedro Coppens huwden als allereerste koppeltje in de tuin van het stadhuis. Een initiatief van schepen An Degroote dat wellicht navolging zal krijgen de komende weken. © LV
Redactie KW

Een primeur in de Tabaksstad want vrijdagnamiddag werden voor het eerst drie huwelijken voltrokken in de tuin van het stadhuis. Een initiatief van schepen Ann Degroote (Open VLd) die de burgelijke huwelijken voltrok.

Burgemeester Youro Casier (SP.a) en plaatsvervangend burgemeester Bert Verhaeghe (Open Vld) bleken verhinderd.”Om de sociale afstand toch te kunnen bewaren rijpte bij mij het idee om de huwelijken deze zomer in de tuin van het stadhuis te laten plaatgrijpen“, legt schepen Degroote uit.

“Vermits het aantal aanwezigen tijdens een huwelijksplechtigheid werd opgetrokken, blijkt de trouwzaal in het stadhuis toch wat te klein om de familie en vrienden op een veilige manier te ontvangen. Daarom ook wou ik bij mooi weer de huwelijken voortaan in onze tuin laten plaatsgrijpen. Ik bracht mijn collega’s schepenen op de hoogte en die hadden daar geen bezwaar tegen. Vermits de weergoden vrijdagnamiddag hun medewerking zouden verlenen, vroeg ik de dienst Feestelijkheden om in te staan voor de praktische schikkingen. Het werd alvast een gezellige namiddag want de drie koppeltjes waren volledig verrast toen ze hoorden dat hun huwelijk “in het groen” zou worden voltrokken.”

Positieve reacties

“Dit moet zeker een vervolg krijgen!” “De reacties van de koppeltjes en hun familie waren uiteraard zeer positief.”, vervolgt Ann Degroote. “Dit moet bij mooi weer uiteraard een vervolg krijgen want ik moet toegeven dat de tuin van ons stadhuis alvast een ideaal decor blijkt voor deze huwelijken “, aldus de Geluwse schepen.

Op sociale media blijken de commentaren eveneens positief. Enkele koppeltjes die de volgende weken in het huwelijk treden, gaven reeds te kennen dat ook zij graag in de tuin elkaar het ja-woord willen geven.

Bertina Catteeuw en Pedro Coppens genoten de eer om allereerste koppel te huwen in de tuin van het stadhuis. “We waren volkomen verrast”, lacht het koppeltje. We wisten zelfs niet dat achteraan het stadhuis, aan de kant van de parking, er een tuin was. Ook onze familie vond het een prima idee om dit op deze manier mee te maken. We zijn er van overtuigd dat andere Wervikse koppels dit eveneens willen meemaken. Echt een toffe ervaring voor ons.”

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier